Zilverschoonstraat

Assen, Zilverschoonstraat (locatie Vredeveldschool)

Op de hoek van de Pinksterbloemstraat en Zilverschoonstraat zijn 22 appartementen gebouwd. Dit is de plek waar vroeger de Vredeveldschool stond. Bouwmij Hendriks BV uit Assen heeft het bouwterrein hiervoor klaargemaakt en begon in het voorjaar met bouwen. De appartementen zijn in april 2022 opgeleverd en is de sleutel overgedragen aan de bewoners.

22 appartementen voor 1- en 2-persoonshuishoudens

Het wordt een appartementengebouw dat ongeveer net zo groot is als de gebouwen die al aan de Zilverschoonstraat staan. Het blok krijgt 4 woonlagen met appartementen van ongeveer 70 m² met 2 slaapkamers. Deze sociale huurwoningen zijn geschikt voor 1- of 2-persoonshuishoudens; senioren, starters of kleine gezinnen. Het gebouw wordt volledig gasloos. Voor de energievoorziening wordt gebruik gemaakt van warmtepompen en zonnepanelen. De parkeerplaats komt aan de achterzijde van het gebouw aan de Zilverschoonstraat.

Levensloopbestendig wonen in Assen Oost

Het is een mooie locatie dichtbij wijkvoorzieningen zoals winkelcentrum Vredeveld en gezondheidscentrum Assen Oost. Ook het station is niet ver weg. Een prima plek voor huidige en nieuwe bewoners van Assen Oost om te starten, maar ook om oud te worden in de wijk. De appartementen zijn levensloopbestendig, dit betekent bijvoorbeeld dat er een lift is en dat er in de woningen rekening gehouden is met de draaicirkel van een rollator. Verder zijn de deuren naar toilet en badkamer breed genoeg voor een rolstoel of rollator. En in de berging worden stalplaatsen gemaakt voor scootmobielen.