Acmesaflat

Assen, Rolderstraat-Acmesaterrein

Op het voormalige Acmesa-terrein aan de Rolderstraat in Assen starten we in het najaar 2024 met de bouw van 77 nieuwe appartementen.

Het gebouw krijgt twee verschillende bouwhoogten. Het hoogste gedeelte, de ACMESA Toren, bestaat uit 15 etages en wordt de hoogste woontoren in Assen. Het lagere gedeelte krijgt 5 etages.

Het Acmesa-terrein is een mooie locatie dat dicht bij het centrum van Assen ligt. Verder liggen het station Assen en verschillende supermarkten op loopafstand. Dit maakt het een prima plek voor zowel jongeren als senioren.

De verwachte oplevering is eind 2025.

Acmesaflat 3Acmesaflat 1
77 appartementen voor 1-, 2- of 3-persoonshuishoudens
De appartementen zijn geschikt voor 1-, 2- of 3-persoonshuishoudens. Zowel voor jongeren als voor ouderen. In het gebouw komen vier type appartementen. In het lagere gedeelte van het gebouw komen de 1- en 2-slaapkamer appartementen. Deze appartementen hebben in de woning een berging. In de woontoren komen de 3-slaapkamer appartementen. Deze appartementen hebben ook een eigen berging.

Parkeren
Er komen 40 parkeerplaatsen op het binnenterrein. Dit parkeerterrein wordt afgesloten met een slagboom. Ook komen er 22 parkeerplaatsen op de begane grond van het gebouw. Deze parkeerplaatsen zijn afgesloten met een roldeur. Verder is er op de begane grond van de toren een ruimte om fietsen te plaatsen, en een aparte ruimte voor scootmobielen.