Lariks

Wijkverbeteringsproject De Lariks in Assen van start

In De Lariks in Assen komen 60 nieuwe appartementen aan de Talmastraat en Nobelaan (art impression: Actium)De wijk De Lariks in Assen gaat flink op de schop.

Deze week begint Actium met de nieuwbouw van 116 huurwoningen. Ook straten en openbaar groen krijgen een facelift. Het gaat om een groot wijkvernieuwingsproject dat miljoenen kost.

Woningcorporatie Actium, gemeente Assen en Vaart Welzijn werken daarin nauw samen, onder de vlag van het project ‘Mijn Buurt Assen’.

Aardgasvrij

De Lariks wordt komende jaren in fases opgeknapt. Oude blokken met flatwoningen zijn inmiddels gesloopt in het gebied aan de noordkant van winkelcentrum. In de eerste fase bouwt Actium 20 woningen aan de Stadshouderslaan, 36 huizen aan de Rabenhauptstraat en Talmastraat, en nog een 60 nieuwe appartementen aan de Nobellaan, Talmastraat en Selma Lagerlöflaan. Alle huizen worden aardgasvrij en energiezuinig.
Renovatie Molukse Wijk
Naast de bouw van nieuwe huurwoningen in De Lariks, volgt er een grote verbeteroperatie in de aangrenzende Molukse Wijk. Daar worden de 170 eengezinswoningen van binnen en buiten opgeknapt.
De gemeente Assen pakt tegelijkertijd de openbare ruimte in de woonstraten aan. De riolering wordt vernieuwd, straten worden opgeknapt en er komen nieuwe parkeervakken, extra speelplekken en duurzame led-verlichting. De aanpak zal een jaar duren.
Donderdag is op de bouwplaats bij de Nobellaan het feestelijke startsein voor het wijkvernieuwingsproject.