Asser Praat

Asser Praat, de praatshow over Assen en zijn historie, gaat het tweede seizoen in. Met iedereen die een warm hart heeft voor de stad of gewoon nieuwsgierig is hebben Bernd Otter (hoofdredacteur Asser Historisch Tijdschrift) en Kars Klok het op drie zondagmiddagen over Assen.

De praatshow is een initiatief onder auspiciën van de Asser Historische Vereniging en daarom heeft de lokale historie een belangrijke plek. Maar ook actuele zaken kunnen aan bod komen. Dat hangt mede af van het publiek, want meepraten wordt op prijs gesteld. De eerste gasten zijn alweer gevraagd en onderwerpen bedacht, maar dat blijft nog even een verrassing. Vaste onderdelen zijn een mondelinge variant van de Straat van mijn Jeugd (bekend van de rubriek in het Asser Historisch Tijdschrift), een Kleintje Geschiedenisquiz, er is aandacht voor boeiende Assenaren en de uitsmijter is positief kritisch.

Dit alles wordt begeleid met oude foto’s uit het archief van de Asser Historische Vereniging en niet te vergeten muziek. De Asser zanger en liedjesschrijver Jason Staal verleent zijn medewerking. Het is de bedoeling om het gezellig en informeel te houden.

De eerste drie keer Asser Praat hebben veel positieve reacties opgeleverd en de beide presentatoren hebben hun draai gevonden. Als u er ook zin in heeft: Asser Praat wordt gehouden op 8 oktober, 26 november en 11 februari, steeds om 14.30 uur in de Rabozaal van De Nieuwe Kolk. Kaarten zijn voor € 7,50 euro te krijgen via www.dnk.nl of (met administratiekosten) bij de balie van De Nieuwe Kolk.