2019 Asser Praat – o.a Gans

Première voor een popkoor en de ‘meisjes Gans’ in Asser Praat op 24 februari

De alweer laatste Asser Praat van dit seizoen – zondag 24 februari om 14.30 uur in De Nieuwe Kolk – zit boordevol onderwerpen. De praatshow over Assen en hoe het daar allemaal zo gekomen is heeft Sascha en Jenny Gans te gast om te vertellen over hun jeugd aan de Gedempte Singel en zeer ruime omstreken.

Hoofdgast is Johan van Nimwegen, oud-eigenaar van het jammerlijk verdwenen Asser Automuseum. Het muzikale duo Van Luie Kees heeft er een toepasselijk lied over gemaakt. Beelden van vroeger zijn er van onder meer het Wilhelminaziekenhuis. Een verpleegster van vroeger vult ze aan met haar belevenissen.

Voor popkoor Première uit Assen is de derde editie van Asser Praat van dit seizoen echt een première. Ze treden voor het eerst op voor publiek en wel met een bijzondere versie van het Asser stedelied.

En het laat horen dat het niet zomaar een hobbykoortje is. Presentatoren Kars Klok en Bernd Otter waren bij de repetitie al onder de indruk, dus AHV’ers en andere geïnteresseerden in alles wat met Assen te maken heeft zijn van harte uitgenodigd om te bepalen of ze ongelijk hebben.

De Tweede Wereldoorlog krijgt aandacht in een bijdrage van het Dr. Nassau College over Benno ter Berg, een joods Asser jongetje dat een dagboek heeft bijgehouden.

De miniquiz van Bernd Otter en de column van Bert Naarding zijn al niet meer weg te denken, dus ook die komen langs.

Dit alles gebeurt in een gemoedelijke sfeer, waarbij meepraten op prijs wordt gesteld.