Museumbezoekers staan nu in de museumtuin

‘Museumbezoekers’ hebben na zeven jaar weer een plaats waar ze compleet gezien kunnen worden
ASSEN – De drie museumbezoekers zijn in volle glorie in de openbaarheid terug-gekeerd. Voorzitter Meindert Doornbos van de Stichting Vrienden van het Drents Museum en waarnemend museumdirecteur Harrie Tupan hebben donderdagmiddag het herstelde aansprekende kunstwerk van Bert Kiewiet gezamenlijk tijdens een sobere plechtigheid onthuld. Dat gebeurde op het dak van de nieuwe aanbouw van het museum vlakbij de toegang van het dak aan het Drostenlaantje
.DSC07270
De beide heren gaven een korte terugblik op wat de laatste jaren was gepasseerd en spraken hun tevredenheid uit over alles wat is gedaan om her beeld weer aan het publiek te kunnen presenteren. De hoop werd uitgesproken dat met het na drie incidenten waaraan het realistische kunstwerk onderhevig is geweest,  afgelopen is met de narigheid. De onthullers gaven het beeld bloot na het wegtrekken van een blauw dekkleed en toen werd duidelijk zichtbaar dat er door de restaurateurs uitstekend werk is gedaan.

klik hier voor meer foto’sDSC07304

 

 

Van de zware beschadiging die het in 2007 heeft opgelopen is niets meer te zien. Het staat op een mooie sokkel en past ook wel in het Jacob Cramerpark, zoals de heuvelachtige daktuin is geheten.