2011

Eenmalig loopevenement werd succes
Grote deelname aan de in  Chinese sfeer gehouden Tang Run door het centrum


ASSEN –
Ter gelegenheid van de opening van het Drents Museum werd zondag de Tang Run georganiseerd,  een een- malig hardloopevenement voor zowel beginnende als gevorderde sportievelingen.  Centraal stond de expositie over de Tang Dynastie, de Gouden Eeuw van China.
De Tang Run bood een unieke kans om dwars door het centrum van Assen te lopen. Het parcours had een lengte van 2 kilometer en de deelnemers  konden bij de inschrijving aangeven hoeveel rondes ze wilden lopen met een maximum van vijf. Op de Brink waren vele voorzieningen getroffen voor de lopers, zoals toiletruimten, waterpunt en een Rode Kruis post. Aangekondigd door de speaker van het loopfeest oud-raadslid Bernie Wiegman, knipte wethouder Jaap Kuin om drie uur onder uitstekende omstandigheden als openingshandeling een lint door.

Nadat als startsein een fikse slag op een Chinese gong  had ge- klonken gingen zo’n 200 lopers  van allerlei leeftijd en van Delfzijl tot Rotterdam afkomstig, er van door. Het loperskorps dat al gauw uiteenviel, bood een leuke aanblik en alles verliep uitstekend omdat de technische voorzieningen prima voor elkaar waren. Vooral de heel jonge jeugd kreeg veel enthousiast applaus bij binnenkomst.De deelnemers kregen na aafloop allen een bij het evenement passende loempia .

De Tang Run werd mede georganiseerd om het hardlopen in Assen beter op de kaart te zetten. AAC61, Marsdijkrun , de Witte loop en de TT Run, (deze gaat van mei naar eind juni) zetten er  onder de naam Assen runs de schouders onder.

Bijdrage Ineke Heijting