Draak naar Gemeentewerf

Precies 144 dagen heeft de ‘Gele Draak’ zijn prachtige licht laten schijnen over de directe omgeving van de Kop van de Vaart in Assen. In die tijd hebben duizenden mensen zich al dan niet digitaal laten vereeuwigen met de lichtsculptuur, die er was neergezet in het kader van Chinatown Assen. Woensdag werd de draak koeltjes gedemonteerd en definitief afgevoerd.
De lichten van de 85 meter lange draak werden woensdagavond 16 november ontstoken; De dag waarop Koning Beatrix het vernieuwde Drents Museum heeft heropend. Vanaf die dag was in het museum de tentoonstelling ‘De Gouden Eeuw van China’ te zien, die nog loopt tot en met 15 april 2012. Ondanks de frisse novemberavond keek wethouder Maurice Hoogeveen met warme gevoelens terug op de dag:

Terwijl de eerste lentedagen zich al hebben aangediend, is voor de Gele Draak de tijd gekomen om ‘zijn biezen te pakken’.
Het demonteren is woensdagochtend gestart

Het nieuwe vaarseizoen start op zondag 1 april en de eerste boten zullen vast niet lang op zich laten wachten. Zij kunnen afmeren aan de Kop van de Vaart, waarbij de opvarenden voortaan gebruik kunnen maken van het nieuwe Havenkwartier. Dat is ondergebracht in een deel van De Nieuwe Kolk.