foto van opgetild Koetshuis

Met onthulling van reuze foto van opgetild Koetshuis bouw uitbreiding  Drents Museum officieel van start
Directeur Van Maarseveen laat bouwers weten dat hij vaak op de bouwplaats te vinden zal zijn

ASSEN – Een opgewekte museum-directeur liet het grote gezelschap in de Statenzaal van het Drents Museum vrijdagmiddag weten, dat hij verlan-gend naar dit moment had uitgezien. Eindelijk het echte officiële begin van de bouw van de geweldige uitbreiding  die het museum in staat zal stellen  de vleugels verder uit te slaan.
”Ik laat de bouwers nu alvast weten dat ik vaak op de bouwplaats te vinden zal zijn. Want ik wil de voortgang stap voor stap volgen!”,  zei Michel van Maarseveen, die nu niet meer opgeschrikt zal worden door de vertragingsperikelen die de weg naar een vlotte bouw dreigden te verstoren. De ingreep bij het Koetshuis, die de architect had bedacht om de entree naar de uitbreiding van meer daglicht te voorzien, had een aantal protesterende bezwaarden in het geweer gebracht, maar dit probleem werd met een compromis (minder hoge ramen) opgelost.
Daarom kon gedeputeerde me-vrouw Tanja Klip-Martin,  belast met de provinciale cultuur, als hoofdgast na de inleidende sa-menkomst in de Statenzaal bui-ten de handeling verrichten, die het begin markeert van de uit-voering van het miljoenenproject .
Het wordt grotendeels door de provincie gefinancierd, maar geniet  ook de steun van de belanghebbende gemeente Assen.
Zij gaf in haar toespraak een bondig overzicht  van de historie van het museum en onthulde daarna een grote artist-impression van het Koetshuis en omgeving die de genodigden, onder wie het bijna voltallige college van B&W en vertegenwoordigers van culturele instellingen en het bedrijfsleven, de bedoelde indruk gaven van wat het worden gaat.
Dat gebeurde op enige afstand  van het object, dat van een zwaar stalen korset voorzien wacht op de noodzakelijke ver-plaatsing naar een andere plek op het Jacob Cramerplein.
“Er moet namelijk op de plek van het Koetshuis gegraven worden  vanwege de uitbreiding, die voor een belangrijk deel ondergronds  wordt aangelegd en een expositiezaal van duizend m2 moet herbergen, een ruimte die ons in staat stelt echt grote exposities te organiseren”, zoals directeur Van Maarseveen eerder had aangegeven.
Nadat de onthulling van de reuze foto had plaatsgevonden was er een vuurshow van de artiest Manoesso die eindigde met een stevige knal die de start symboliseerde.
De  volgende week donderdag zal voorzichtig een begin worden gemaakt met de voorlopige verhuizing van het Koetshuis, een operatie die enige dagen vergt.  Is het graafwerk achter de rug, dan kan de omgekeerde operatie plaatsvinden, maar dat duurt nog wel een tijdje.

 

foto klik hier