2009 200 jaar assen

 “200 jaar Koninkrijk”, en zijn de kostuums vanaf Keizer Napoleon en Keizerin Josephine tot en met Koningin Juliana en Prins Bernhard te bewonderen.

 

Keizer Napoleon en Keizerin Josephine

Joséphine de Beauharnais  Joséphine vicomtesse de Beauharnais, geboren Marie-Josèphe-Rose Tascher de la Pagerie, spreek uit Taschèr, kortweg Joséphine, was een West-Indische schoonheid, die deel uitmaakte van de Parijse society,Echtgenote Napoleon Bonaparte (geh. 1796–1809)

Napoleon Bonaparte was een Frans generaal en dictator tijdens de laatste stadia van de Franse Revolutie. Als Napoleon I was hij van 2 december 1804 tot 6 april 1814 keizer der Fransen

 

 

Hortense Eugénie Cécile de Beauharnais was koningin van Holland en de moeder van keizer Napoleon III   Lodewijk Napoleon Bonaparte, bijgenaamd de Lamme Koning en Lodewijk de Goede, was de jongere broer van keizer Napoleon I en de vader van de latere Franse keizer Napoleon III. In 1806 werd hij op last van zijn broer Napoleon koning van Holland.

 

 

 

 

 

 

Wilhelmina Helena Pauline Maria, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau en Hertogin van Mecklenburg, was van 23 november 1890 tot 4 september 1948 koningin der Nederlanden en regeerde onder de naam Wilhelmina.
Hendrik Wladimir Albrecht Ernst, Prins der Nederlanden, Hertog van Mecklenburg, geboren als Heinrich Wladimir Albrecht Ernst Herzog zu Mecklenburg, was de echtgenoot van koningin Wilhelmina der Nederlanden.

 

 

 

Koninging Juliana, Prins Bernhard

Juliana Louise Emma Marie Wilhelmina van Oranje-Nassau was koningin der Nederlanden van 4 september 1948 tot en met 30 april 1980.

Bernhard Leopold Frederik Everhard Julius Coert Karel Godfried Pieter, Prins der Nederlanden, Prins van Lippe-Biesterfeld, geboren als Bernhard Friedrich Eberhard Leopold Julius Kurt Carl Gottfried