Avondvierdaagse 2014

Prachtig weer op eerste jubileadag  Bijna 6000 deelnemers aan de 70-ste Avond4Daagse.
ASSEN – De start op de eerste dag van de 70-ste Avondvierdaagse georganiseerd door  de wandelvereniging De Zwaluwen. Even over zes vertrokken dinsdagavond de eerste wandelaars voor de vijf en vijftien kilometer de 10 km starten als laatsten voor de 70ste Avond4daagse van de w.v. De Zwaluwen, die dit jaar haar zestigste verjaardag viert.
Het was een hele colonne en daar kon bij voorbaat uit worden afgeleid dat deze lustrumwandelingen veel deelnemers zouden trekken. En dat bleek inderdaad toen de balans kon worden opgemaakt: het waren er bijna zes duizend, aanzienlijk meer dan verleden jaar. Daar zal het fraaie wandelweer zeker debet aan zijn geweest.
De Avondvierdaags is vooral een niet weg te denken evenement voor de basisscholieren, die vanwege de kleuren van hun scholen die zij dragen altijd goed herkenbaar zijn.
Ieder jaar wordt aan de Avond4daagse een thema gekoppeld en dit jaar is dat ‘Jubilea’.
Om extra nadruk te leggen op de mijlpalen 60 en 70 is er, speciaal voor deze jubilea een wedstrijd uitgeschreven voor ontwerpers van tekeningen die deze jubilea symboliseren.
De tekeningen moeten voor donderdag ingeleverd zijn bij het startbureau.
De mooiste tekeningen zullen worden beloond met een prijs. Tijdens de Avond4daagse worden de tekeningen geëxposeerd langs de start/finish op de Wielerbaan op het Stadsbroek.
In de weken na de Avond4daagse zijn de tekeningen te bewonderen in de etalage van het oude postkantoor ’t Forum in Assen.