Avondvierdaagse 2013

5700 deelnemers aan editie 69 Derde dag Avondvierdaagse  van De Zwaluwen goede op-maat na ar feestelijke slotdag
ASSEN – De derde dag van de Avondvierdaagse is traditioneel de zwaarste, maar op het moment van de start wordt dat nog niet zo gevoeld. Daarom was het als vanouds een en al vrolijkheid op het Stadsbroek, vanwaar zo’n 5700 kinderen en ouderen van oplopende leeftijden vertrokken.
Het is voor de 69-ste keer dat de wandelvereniging De Zwaluwen een grote schare Assenaren hun stad en omgeving al wandelend leert kennen en ook een extra beetje lichaamsbeweging op laat doen. Voor de kinderen heel nuttig, al moet hier de kanttekening bij worden gezet dat het grote aanbod aan snoeperij de door het lopen verloren gegane calorieën in zeker dezelfde mate weer aanvult.


Maar vooruit, de Avondvierdaags is vooral voor de basisscholieren, die veelal de kleuren van hun scholen dragen, een prettig feest en dat moet ook zo blijven.
Dinsdag werd onder goede weersomstandigheden van start gegaan en ook op deze derde dag was het prettig buiten te zijn. En het mag als een zekerheid worden voorspeld dat de slotdag ook gezegend wordt met prachtig wandelweer.
Is de derde dag de gevreesde, de vierde als slotdag is het hoogtepunt. Dan telt de vermoeidheid niet meer vanwege de altijd enthousiaste bijval die de wandelaars onderweg ontmoeten.
De colonnes wandelaars zijn dan vergezeld van een groot aantal muziekcorpsen die met hun ritmische klanken het loopvolk ondersteunen.
Vandaag (vrijdag) wordt er om zeven uur op het Stadsbroek gestart.
De vertrektijden van de groepen die de langere afstanden lopen is zo afgesteld, dat er van een ononderbroken stroom van wandelaars door de Asser straten sprake zal zijn.

Bijdrage Ineke Heijting

De route van de intocht7

Start Stadsbroek -Broeklaan- Witterstraat – Vaart  ZZ- Weiersstraat- Weierspoort –Koopmansplein – Gedemte Singel – Noordersingel – Brinkstraat – Brink – Marktstraat –Kerkstraat – Kerkplein – Nassaulaan./Hoofdlaan – Stadsbroek/Wielerbaan