Pittelstee

Kinderboerderij Pittelstee

werd omgetoverd tot waar paradijsje voor de jeugdASSEN/Pittelo –
 De Pittelstee ziet er uit om door een ringetje te halen. Dankzij een grote groep vrijwilligers die bereid bleek de kinderboerderij in Pittelo eens flink aan te pakken, is het parkje omgetoverd tot een waar paradijsje in de wijk. Wijkwethouder Gerrit Piek had daar terecht veel waardering voor, liet hij  weten,  toen hij de nieu-we en vernieuwde accommodatie na een vriendelijke toespraak opende. Dat gebeurde in het bijzijn van vele betrokkenen en belangstellenden, onder wie uiteraard veel kinderen, ouders, opa’s en opa’s en de beide wijkagenten H.Dassen en P.van de Pol,


Die openingshandeling bestond uit het plaatsen van een stevige  paal met een bordje waarop de naam van de weg die naar de kinderboerderij loopt was bevestigd: Pittelpad. De wethouder deed dat met enthousiaste steun van een groep kinderen.

Wat is er daar in Pittelstee  veranderd?
De kleine schuur is verplaatst naar een andere plek op het terrein en door een vrijwilliger helemaal opgeknapt en veranderd in een binnen- en buitenverblijfplaats voor alle soorten fraaie vogels.  Op de oude plaats is een nieuw gebouwtje gekomen met ruimte voor een aantal dieren, een  kantoortje en een  kantine die tevens als lesruimte dienst kan doen. De omvang is bescheiden, maar alles is aanwezig.

Verder is er een onderkomen voor konijnen met en zonder jongen, cavia’s en een behoorlijk aantal schapen en geiten. Kortom, de kinderen van Pittelo hebben met de Pittelstee hun eigen mini-dierentuin.


En dat allemaal dankzij de inzet van vele vrijwilligers en de medewerking van een flinke groep van sponsoren die veel mate-riaal aandroegen en dus best even genoemd mogen worden.
Die steun kwam van de firma’s  Praxis (de schapenstal),  Hummel (tegels), ’Technico (sanitair),  Bouwmeester (boorwerk) Medi Totaal (verbandmiddelen), Creator (keu-kenblok) en de Groenploeg

Pittelo.
Door het slechte weer kwamen het ponyrijden en de kabouter puzzeltocht te vervallen, maar deze worden op een later tijdstip georganiseerd.

28 mei 2006


 

Openingstijden De Pittelstee
dagelijks van
08.30 t/m 16.30 uur
Voertijden:
08.30 en 15.30 uur