Nieuw hek Pittelstee

Nieuw hek voor De Pittelstee, maar eerst…slopen!

Op een koude zaterdagochtend werken zes vrijwilligers van kinderboerderij De Pittelstee in Pittelo zich in het zweet. Het 200 meter lange hekwerk rondom de grote weide van de schapen en de geiten wordt gesloopt. Het is oud en verrot. Bij de ontmanteling breken sommige palen als lucifersstokjes af. Het is tijd voor een nieuw hekwerk.

Ontspanning

De schapen en geiten hebben zo lang een noodverblijf. “De geiten en schapen zijn een enorme trekpleister voor de kinderen in de buurt”, vertelt Henk van der Haar, voorzitter en beheerder van de kinderboerderij. “Vooral als er jonge geitjes zijn. Dan komen ze knuffelen met de kleintjes.” De kinderboerderij speelt een belangrijke rol in de omgeving. Op mooie dagen is het een echte ontspanningsplek voor jong en oud.

Ouderdomsverschijnselen
Een nieuw hekwerk rondom de schapenweide was hard nodig. Het oude was ruim 20 jaar oud en vertoonde de nodige ouderdomsverschijnselen. Om het nieuwe hek te bekostigen, zamelde de kinderboerderij op allerlei manieren geld in. “We hebben een aantal doneeracties via Facebook gehouden en we verkochten reclameborden voor op de boerderij. Ook doneerden sommige leden wat extra. Daarnaast ontvingen we een bijdrage van Mijn Buurt Assen.” Over een week wordt het nieuwe hek geplaatst door Van Aken Hekwerk uit Smilde.

 

Tekst door Ageda Venema

foto’s  ineke heijting