2005 Nieuwe skatebaan in Pittelo

Oefening baart gedurfde en verbazingwekkende toeren

Wethouder Piek opent nieuwe skatebaan in Pittelo, waar de jeugd ook aan heeft meegewerkt

ASSEN – De jongeren van Pittelo hebben hun nieuwe skatebaan. Wethouder Gerrit Piek deed zaterdagmorgen heel goed werk door in de buurt van het complex van LTC de pas gereedgekomen skatebaan in gebruik te laten nemen door een aantal echte kunstenmakers op de skates. Daarmee was goedgemaakt wat vorig jaar verloren ging toen de bestaan-de baan afgebroken moest worden voor de bouw van de beide scholen en de sporthal aan de Wethouder Bergerweg.

Er bestond grote belangstelling voor het ochtendlijke gebeuren en daar kon uit geconcludeerd worden dat het verrijzen van de nieuwe baan een heel goede zaak is. 2Er werd na de open-verklaring van de wethouder al druk gebruik van gemaakt en wat de vele aanwezigen opviel was dat verscheidene skaters uit de buurt er ware pikeurs op bleken. Met gedurfde en soms verbazing-wekkende toeren gaven zij een demonstratie van niet zo maar een sport. Er is heel wat oefening voor nodig om de capriolen uit te halen die hier vertoond werden.

Wethouder Piek, die sport en jongerenzaken in zijn portefeuille heeft, had voordat het zo ver was in een korte toespraak gewezen op de medewerking van met name de jongeren, die hadden meegeholpen de baan te bouwen. Die zelfwerkzaamheid zal een vervolg moeten krijgen in het onderhoud ervan. Een stadsbestuur kan er voor zorgen dat er voorzieningen komen, maar zijn ze er eenmaal dan hebben de gebruikers de taak er ook goed mee om te gaan.

3De wethouder onthulde om dat te onderstrepen een bord met door de jongeren zelf opgestelde afspraken rond het gebruik van de baan. Het reglement moet ervoor zorgen dat de baan naar behoren wordt gebruikt. Het was daar in de buurt van De Kroezenhof een gezellige boel. Er klonk muziek vanuit de speakers op de gemeentelijke sportbus en voor de aanwezigen was er ook nog het natje en het droogje in de vorm van cake, broodjes en wat te drinken.

Het heeft wel even geduurd voordat de skatebaan voor de jonge Pitteloërs tot stand kwam, maar het wachten blijkt rijkelijk beloond. 4