Lariksbos Buitenspeeldag 2017

Assen – Op het grote grasveld in het Lariksbos werd woensdag de landelijke Buitenspeeldag (voorheen de Straatspeeldag) gehouden.

Deze dag wordt op die locatie al jaren georganiseerd  door de vrijwilligers van Kinderboerderij De Lariks. De Nationale Buitenspeeldag is een landelijke dag, waaraan tienduizenden kinderen meedoen en bedoeld is om aandacht te vragen voor veilige buitenspeelruimtes.

Gezonder
Uit onderzoek is namelijk gebleken dat kinderen die veel buitenspelen en bewegen, gezonder en evenwichtiger opgroeien dan kinderen die dat niet doen. Buitenspelen is belangrijk voor de lichamelijke en sociale ontwikkeling van kinderen.
Maar daarnaast hadden de kinderen woensdag bij het Lariksbos gewoon heel veel plezier. Het prachtige weer speelde natuurlijk mee en veel ouders bleven gezellig tussen de kinderen zitten om van het spelende kroost te genieten.

Ranjakoe
Er waren springkussens voor alle leeftijden en de buikglijbaan was uiteraard zeer in trek. De ranjakoe maakte bovendien overuren om al die dorstige kinderen te kunnen bedienen. Ook waren er lekkere suikerspinnen. En toen de stokjes op waren, werd de lekkernij gewoon gedraaid in bekertjes…

Al met al dus en zeer geslaagde middag

Tekst Asser Courant

Foto ineke heijting