Première De Ridder van Pittelo

Na lang oefenen is  donderdagavond het project ‘De Ridder van Pittelo’ in première gegaan.  Amateurs uit de Asser wijken Lariks en Pittelo spelen samen in een volksopera die word opgevoerd in de buitenlucht.  De  bewegende decorstukken en dat blijkt nog een heel gepuzzel.

Geen podiumervaring
“Sommige deelnemers hebben wel een beetje podiumervaring, maar zijn wel amateur. Er zijn ook mensen die hebben nog nooit op een podium gestaan. Die hebben zelfs nog nooit echt gezongen dus die uitdaging is heel groot”, zegt Verheugt over het toneelgezelschap. “Het is prachtig om te zien hoe dat in een periode van een paar maanden groeit en echt een koor gaat worden. Fantastisch om te zien.”

Het verhaal
De Ridder van Pittelo is het verhaal van twee vaders uit verschillende culturen, die de grip op hun kinderen verliezen omdat ze er als ouder alleen voor zijn komen te staan. Het verhaal is losjes geïnspireerd door de bekende Asser zwerver en muzikant Tokkel.

Charmeur
De 23-jarige Nathan Green schrijft normaal gesproken zijn eigen popsongs, maar speelt nu een van de grotere rollen in De Ridder van Pittelo. Hij speelt Mo. Een allochtone jongen die niet helemaal past in de samenleving hier. “Ik vind het een superleuke rol. Het is wel iets dat bij mij past. Ik moet een beetje de charmeur uithangen en uiteindelijk proberen de meid te verleiden. Ik vind het wel leuk.”

Ja veel foto’s van een heel mooie optreden tweede avond jammer genoeg gemist (door lekke band scootmobiel) maar vanavond nieuwe kans mis nog wat mooie beelden.

 

van de eerste avond zijn er dus meer beelden ze staan in een album klik hier