Vredesweek Assen gedichten

Een onderdeel daarvan is Gedichten en Vredes gedichten en de dichters. In de Noabershop aan de Rolderstraat kwamen ze bijeen. Ieder was nog druk bezig en vooral kennis maken met elkaar .

Nieuwe en oude contacten heel waardevol bleek later op de avond.  Tonko Beishuizen sprak zijn welkomstwoord en Kondigde Egbert Hovenkamp II aan. Bewogen en zeer bewegelijk bracht hij zijn gedicht.

De Noabershop heeft de uitstraling van een huiskamer met zit gezellig met elkaar aan tafels. Aan de zijkant is er ruimte en de microfoon men kijkt allemaal de zelfde kant op.

Emerson Terinathe kwam binnen samen met Prosper Isaac ze kenden elkaar van eerdere handtekeningen actie vertelde Emerson. Hij las een gedicht nog warm uit de pen er werd met volle aandacht geluisterd.  Ook vertelde hij hoe hij de broers Isaac had leren kennen. Even geen gedicht op dat moment maar een jongeman Prosper Isaacs aan het woord hij die al 15 jaar lang samen met zijn broer elke dinsdag tussen 8 en half 9 een stempel moet gaan halen op het politiebureau. Een groene kaart met ruimte voor 30 stempels als tie vol is krijg je een nieuwe. Alles is volgens de wet – regels verlopen de aanvraag voor een verblijfsvergunning. Met enige schroom vertelde hij dat ze alles doorlopen hadden naar school Nederlands leren op schoolreis. Maar dan ben je 18 en dan mag je niets meer. Mede door hulp van vrienden hebben ze beide een goed doorlopen studie kunnen afmaken maar ja werken mag niet. Het is toch te gek 15 jaar lang elke week weer Dit gaan stempelen is opgepakt door mensen die elke week met hun mee gaan naar het bureau samen een lied zingen nog meer handtekeningen verzamelen.

Prosper de strijd is nog niet voorbij, daarom vraag ik aan diegenen die nog niet hebben getekend graag te doen. En we willen jullie dinsdag 27 september ook uitnodigen mee naar Den Haag te gaan om alle verzamelde handtekeningen aan te bieden aan Klaas Dijkhoff

Emerson bracht zijn gedicht over de broers Isaac .

Annet Hully een van de aanwezigen die voor het eerst haar eigen gedichten haar eigen gedachten die ze op papier gezet had maar nu gevraagd was ze voor te lezen. Bewogen werd er naar haar geluisterd na afloop zei ze ons was toch wel wat zenuwachtig.

Toni Kastanja had een gitarist Ferry Uktolseja mee genomen om haar te begeleiden tijdens het brengen van een prachtig vredes gedicht.

Als afsluiting bracht Egbert Hovenkamp II nog enkele van zijn gedichten.  Het was een bewogen avond over Vrede wanneer hou het nu eindelijk eens op..

van deze avond zijn er meer foto maar die komen later.