2019 Ritje vanaf Veenhuizen

Zondag 21 april 2019 De taxi bracht me naar Veenhuizen. Daar zou  de  38 ste Horsepowerrum vertrekken  de taxi ja was wat vroeg  Er waren  nog maar twee motorfietsen op het binnen terrein van het museum. Maar daar later over Na dat ze allemaal ruim 70 vertrokken waren. zat ik in dubio ze kwamen na de koffie in Bakkeveen weer terug in Veenhuizen zou ik wachten en wat rond rijden. Op me eigen pad kiezen dee dat laatste dus.

Omgeving waar ik dus langs ging deze dag Klik op de foto dan zie je hem wat groter..

 

Ja langs toch wel heel bekende huizen gebouwen daar in omgeving van Veenhuizen kwam in beeld links van de weg  kleur rood wit paars ja tulpen de eerste mogelijkheid om links af te gaan nam  ik richting Norg dacht ik zo…  en ja hoor gelijk na de eerste boerderij  stonden ze.

Gezellig gesprekje bij de tulpen over ja juist bloemetjes en bijtjes.  Ik nam de weg terug naar het fietspad langs  de Kolonievaart. En net voor de laatste mogelijkheid om achter slot en grendel geplaatst worden zag ik hem / haar staan statig en fier voedsel te zoeken . Maar  het geluid van een auto  en floep daar vloog ze haar vrijheid te gemoed. of juist de verkeerde kant op zo te zien…

Zo weer verder recht een mooi natuur gebied met zandpaadjes en mooie bruggetjes .Eerder kon je links en rechts  links richting Smilde maar dat is veranderd als je rechts gaat  over een smal paadje kom je lang een mooie sluis en  uiteindelijk kom je bij het fietspad  dat je over  het Fochteloerveen brengt. Maar dat is deze keer niet helemaal me bedoeling.

Ja weer een mooi goed te rijden fietspad. Maar effe goed opletten  er is een afslag die ik al eens reed maar dan van de andere kant en in dikke regenbuis en ook nog in de drukte van een route van de fiets4 daagse. En ja pad gevonden kwam heel wat tegen koeien  net weer anders dan die in hijken uitkijktorentje paarden  water en ja had geluk er was geen hek waar ik tussen door had gemoeten.

Meesterwijk af gereden, De brug over in Bovensmilde

en dan via de  bekende weg langs Wittezomer naar Witten. Maar via de Polwegrichting Kloosterveen. Daar aan de rechter kant zouden ook tulpen staan achter het Rheeen bosje  maar ja zag de tulpen maar hoe kom je daar. Via de Kloosterveste toch maar even naar Zeijerveld hier ook  op zoek naar tulpen Geel gekleurd in de verte nee zit keer geen paarde bloemen , ook geen tulpen maar wat wel juist mosterd zaad.

Ja effe weer een keuze  Schoolpad af of gewoon via TerAard Het laatste is het worden  en daar zag ik iets moois en iets waar ik echt van schrok  .

Zag ze zo groot dat je er met gemak overheen kon kijken. Het was echt een donker bosje daar naast het fietspad naar Zeijen. Koud en donker was het er ook altijd en nu zijn ze weg. Echt een heel ander beeld.

Thuis gekomen ja de aantal kilometers van vandaag  de heenweg zittend in de Taxi  tel ik effe niet mee. bijna dertig meen ik.