CBK Galerie

Burgemeester eigen benoemd ambassadeur van Bigband Want2Swing


Expositie van werk van 29 kunstenaars in CBK Galerie  voorproef van uitgebreide Kunstroute InZicht


Martijje Lubbers, Marike Schepers en Margot Kriek samen met burgemeester Sicko Heldoorn
ASSEN –
In de CBK Galerie Vanderveen werd ter inleiding en aanmoediging van de jaar-lijkse Kunstroute de expositie InZicht geopend door burgemeester Sicko Heldoorn, die tijdens de bijeenkomst ook de nieuwe CD van de bigband Want2Swing in ontvangst nam.
CBK directeur Roelof Offerreins kon in zijn welkomstwoord  zijn tevredenheid uitspreken over de vele aanwezigen, onder wie vrijwel alle kunstenaars die aan de kunstroute deelnemen en in de Galerie hun werk laten zien.

Voordat de eerste burger het bigband ‘spiegeltje) kreeg overhandigd werd het gezelschap vergast op eeRoelof Offereins welkomswoordn optreden van de drie vocalistes van de band, die een preview van de Kerst-cd en de kerst theatertoer brachten. De drie dames hadden er duidelijk veel plezier in om hun nieuwe cd onder de aandacht te brengen. Ze zagen er allercharmantst uit en het was een genot om hen te horen en te zien.
Ook burgemeester Heldoorn was duidelijk van hun optreden onder de indruk en stak dat niet onder stoelen of banken.
Na dit optreden nodigde Roelof Offereins hem uit de tentoonstel-ling te openen, na eerst te hebben gewezen op het bijzondere feit dat er dit jaar 29 kunstenaars aan de route deelnemen.
Nadat de de vocale sectie van de Bigband nog een welluidend nummer hadden gezongen en door de ambassadeur’van Want2Swing John Tits was verteld onder wat wat voor barre weersomstandigheden de cd en de foto’s waren opgenomen, was het tijd de burgemeester de muziekdrager te overhandigen .
De heer Heldoorn sprak er lovende woorden over en liet ook nog even promotioneel weten dat hij het een prachtig kerstgeschenk vond om aan familie, vrienden en kennissen te geven, zDeel publiek tijdens openingoals ook de cd van vorig jaar van Daniel Lohues.
De geëxposeerde kunstwerken geven een voorproefje van wat deelnemers van de Kunstroute InZicht, zoals die van nu af heet, aan kunst te bieden hebben. De route is aanzienlijk uitgebreid en voert de bezoeker langs verschillende disc-plines en kleurrijke kunstenaars. Op 7 en 8 november is men van 11.00-17.00 u. welkom om een kijkje te nemen in de keuken van de deelnemende kunstenaars.