2016 Tulpenpluktuin op Brunstingerveld

Vastleggen in volledig scherm 1-5-2016 220346De tulpen pluktuin op het Brunstingerveld ja een bekend weggetje  als je ervoor staat en je zou dwars over kunnen steken dan kwam je bij Piet zijn geboortehuis uit. Het land waar je over gaat is ooit geploegd door hem. Nu ben ik vanmiddag met de taxi samen met scootmobiel daar heen gereden ongeveer 25 km.

Daar gekomen ja de paden tussen de tulpen bedden te smal om met de scootmobiel op te geen. Dus ja camera om me nek en lopen gelukkig waren de paden  goed te lopen. Voor mij dus weer een stapje verder. Hier enkele foto van daar.

Nee geen tulpen geplukt  weet dat ik nog wel effe onderweg zou zijn. Ging vandaar links af  De TV toren Smilde duidelijk zichtbaar en ja hoe vaak hebben we  hier gefietst zo bekent. Maar ja waar waren de tulpen.. Wel het mooie natuur gebied reed eerst door voorbij het fietspad maar keek over de velden en zag in de verte verte geen tulpen.

Dus terug en het fietspad om zag de schapen en veel heide kwam op Vortelveen uit Ja de weg tussen Beilervaart en Hijken vaak gereden op de zundapp lang geleden later veel op de fiets. En nu dan in de scootmobiel En dan moet je wel in de gaten houden de km die je nog mag rijden. En wat ook belangrijk is krijg je pech  kan de monteur of taxi bij je komen als je een fietspad neemt waar de auto niet kunnen of mag komen.

Dus maar verder via Vortelveen  naar Hijken  kwam twee dames op de fiets tegen we keken samen naar de velden narcissen. Ze vertelden dat ze in de omgeving van het Blauwe Meer veel tulpen hadden gezien. Ja net effe te ver dacht ik ja  moet ook op de km letten maar als de stoom op is kan ik nog altijd op eigen kracht thuis komen.

In Hijken is toch wel heel veel veranderd  bij het Oranje kanaal ging ik over de brug en dan links af  Het Hijkerveld trok maar ja wilde de tulpen zien Kwam in Oranje Het weggetje naar de vogel kijk hut

Ja en dan komt er echt geen weggetje rechtsaf daar je al de brug over het Oranjekanaal ziet en je rechts af gaat het fietspad op richting Assen . Zoveel bruggen te gaan en het blokje van de accu staat nog in het groen …… en 17 km ongeveer te gaan………….