Vrienden TT Circuit

Bryan Schouten en Scott Deroue Ambassadeurs
Vrienden TT hebben goede hoop op opleving nationale racerij door opkomst jong racetalent
ASSEN –  De toekomst van de Nederlandse wegracerij was wederom een belangrijk thema tijdens de recente Vriendendag van de Stichting Vrienden van het TT Circuit. Uit de discussie in het forum ‘TT-Insight’ bleek duidelijk dat er verschillende meningen heersen. Terwijl Wil Hartog zijn successen mede toeschreef aan het opdoen van ervaring op allerlei circuits, inclusief stratenraces, bleek de jonge generatie minder gesteld te zijn op andere banen dan permanente circuits.
Toch vormt het maken van zoveel mogelijk kilometers nog altijd de beste leerschool en met het in ons land aanwezige talent is er hoop voor de toekomst. Coureurs als Michael van der Mark, Scott Deroue, Bryan Schouten, alsmede Bo Bendsneyder en andere jongeren hebben dat ook dit seizoen weer laten zien. Daardoor hopen vele racefans op een nieuwe succesvolle periode op het hoogste niveau.
De gloriedagen van de Grote Drie: Wil Hartog, Jack Middelburg en Boet van Dulmen worden zeker niet vergeten, maar ze liggen inmiddels wel tamelijk ver achter ons.
De Vrienden TT willen graag meewerken aan het ondersteunen van talenten en het verder ontwikkelen van een sterke nationale competitie, ook in het belang van de TT.
Om daar gestalte aan te geven is de Stichting uiterst verheugd dat Bryan Schouten (o.m.  tweede in het EK Moto3 met de FTR Honda van het Dutch Racing Team) en Scott Deroue (bekend uit de Red Bull Rookies Cup en het RW Junior Team) zich bereid hebben getoond om toe te treden als Ambassadeur. Dit werd tijdens de Vriendendag bekrachtigd.
Scott Deroue: “Ook wij dragen het TT Circuit een warm hart toe”.
Daar voegde Bryan Schouten aan toe: “Het is altijd plezierig hier te rijden en we hopen dat met prima resultaten te kunnen onderstrepen!”
Het aantal Ambassadeurs van de Vrienden TT Circuit komt daarmee op tien, te weten: Jurgen van den Goorbergh, Wil Hartog, Robert Doornbos, Rintje Ritsma, Evert ten Napel, Wim van de Camp, Jasper Iwema, Egbert Streuer, Bryan Schouten en Scott Deroue.

Foto van de vrienden dag 2013