Truckstar 2015

Op vrijdag reden de trucks onder grote belangstelling Assen binnen en vonden een plek op het Drentse asfalt van het TT Circuit.
Zaterdag leken de weergoden roet in het eten te gooien. Met een code rood in grote delen van het land was het Truckstar Festival op alles voorbereid. Omdat het slechte weer pas laat in de middag Assen bereikte, ondervond het programma weinig last.

Enkel de Hollandse Avond, het gebruikelijke muziekfestival, moest verplaatst worden naar later in de avond.

Het slechte weer wat tussentijds losbarstte richtte geen schade aan zodat de organisatie met een goed gevoel aan de zondag kon beginnen.

Aangezien het weer zondag uitstekend was, stroomden de tribunes vol en moest er in de paddock af en toe even in de file worden aangesloten. Lopend dan wel, want het rennerskwartier stond vol met prachtige, glimmend gepoetste trucks, stands, en diverse podia met artiesten. Ook op het rechte stuk voor de hoofdtribune was er een vol programma van caravanraces, demo’s en verkiezingen van de mooiste truck van Nederland en de mooiste Special Paint. Het festival werd om kwart over vier afgesloten waarna de grote uittocht kon beginnen.

Met meer dan 2200 vrachtwagens en 50.000 bezoekers  op het Truckstar Festival  voor de 35 keer afgesloten

De mooiste    De DAF XF 460 van Jos Jansen was eerste .De tweede plaats was voor de Scania R500 van Chris Verbeek, de derde plek ging naar de Volvo FH 500 van Weeda Transport.