TruckStar 2014

Truckstar Festival twee dagen in teken van de ‘Koningen van de Weg’

ASSSEN –Door de sores in de wereld van de internatio-nale wegrensport door allerlei(econo-mische) moeilijk-heden moge de glans van ‘vroeger’ wat ontbreken, dit weekend zullen op en rond het TT-Circuit opgewektheid en gezel- ligheid weer volop heersen. Het zijn de unieke dagen van het grote Truckstar Festival waar zeker weer een dikke zestigduizend bezoekers op afkomen. Dat is al jaren standaard. Die bezoekers kunnen zich weer vergapen aan taditioneel zo’n 2000 trucks in alle maten en verschijningen, die een duidelijke indruk geven van de passie waarmee de truckers, die de vaderlandse wegen beheersen, met hun beroep bezig zijn.

De truckersfamilie krijgt een afwisselend programma aangeboden met veel muziek en activiteiten. Daaronder behoren de verkiezingen van de mooste truck en een demonstratie met een voertuig dat heel kunstig op twee wielen wordt voortgedreven. Er zijn nog meer bijzonderheden maar een uniek gebeuren waar de organisatie vorig jaar op kon bogen zal dit jaar ontbreken.

Toen vond er namelijk een rechtsgeldige huwelijksvoltrekking op het Circuit plaats met trucker Peter Levolger en zijn bruid Kim Kleinstee uit Brabant en ambtsdienaar Sjoerd Wiersma in de hoofdrollen. Oppertrucker Henk Wijngaard zong toen het paar enthousiast toe.

Organisatorisch staat het festijn weer als een modeltruck.  Toch heerst er een milde vorm van omgerustheid bij de leiding, want de weersverwachting houdt voor het eind van de middag een stevige storm voor mogelijk. Maar daar is men wel tegen opgewassen.