2012

 


ASSEN – Voor de achtste keer werd door de Stichting Racen Tegen Kanker op het TT de Circuitdag werd ge-houden. De bedoeling daar-van is jonge kankerpatiënten op deze dag de gelegenheid te geven achterop snelle motoren of in luxe sportwagens mee te rijden. Meer dan 100 gezinnen hadden zich voor deze Circuitdag aangemeld.
Vanwege het minder goede weer was het ‘s ochtends niet mogelijk gebruik te maken van motoren, maar er waren voldoende sportwagens waarin  de deelnemers als een Formule I coureur in een Ferrari,Lamborghini,  Donkervoort, Lotus, Mercedes of in de Ferrari van de politie Groningen over het circuit konden racen. ‘s Middags konden de motoren wel  dienst doen.
Dat gebeurde onder de toeziende ogen van burgemeester Sicko Heldoorn en wethouder Henk Matthijsse.
Ook kon er gereden worden in karts van Dobla Racing, en op quads van het team Van Ginkel. Dit jaar waren o.a. TV-presentator Rob Kamphues en auto-coureur Tim Coronel naar Assen gekomen om aan het evenement medewerking te verlenen.
Er was een Dakrterrein ingericht waarop enorme trucks, die de rit Parijs-Dakar hebben gereden, klaar stonden en waar de patiëntjes mochten ervaren hoe het voelt op bijna onbe-gaanbare wegen te crossen.
Er was als gebruikelijk voor een goede catering gezorgd en de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso zorgde voor de muzikale omlijsting van de Circuitdag.
Het was de laatste keer dat het evenement onder de naam Racen tegen Kanker werd gehouden. Op deze achtste editie werd meege-deeld dat de naam van de stichting is veranderd in  ‘Against cancer’.

meer foto’s