2010

ASSEN – Voor de zesde keer werd op het TT-Circuit de jaarlijkse Circuitdag Racen tegen Kanker gehouden. Deze dag is uitgegroeid tot een landelijk evenement, speciaal voor gezinnen waarvan een kind is getroffen door kanker. Donderdag werden honderden families al op tijd verwelkomd door de vrolijke tonen van de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers uit Assen. Nadat wethouder Henk Matthijsse met een pistoolschot het evenement had geopend konden zowel kinderen als hun begeleiders meedoen aan talrijke activiteiten.
Op het TT-Cicuit konden de kinderen, om wie in feite alles draait,  gehesen in een motorpak en met een helm op enkele rondjes op de motor of in een snelle auto maken. Aan het stuur zaten o.a Jan Lammers en Rintje Ritsma, die zelf ook genoten van de vreugde die de kinderen uitstraalden. Er was zelfs een helikopter van de KLPD die bekeken kon worden. Ook hing er een grote luchtballon boven het circuit, alleen om naar te kijken want  hij kon zo midd en op de dag niet opstijgen.  Ook konden de  kinderen zelf rijden in een echte racekart en Het Ver-keerspark had voor  een parcours met trapauto’s gezorgd.
Op het militaire oefenterrein naast het TT-circuit was een parcours uitgezet waarop gezinnen mochten terreinrijden in Luchtmobiele Speciale Voertuigen (LSV’s) en Dakar voertuigen. Op het binnenterrein was  het veelzijdige voertuig van de 11e Luchtmobiele Brigade van binnen en van buiten te bekijken. Een clown en zangeres Sita zorgden voor ander gewaardeerd vermaak en wat bij de kinderen ook heel goed overkwam was de uitstekende verzorging die ze de hele dag genoten.

Bijdrage Ineke Heijting

meer foto’s klik hier