WK Succes voor Talens Racing tijdens Gamma Racing Day 2016

Team Talens

 WK Succes voor Talens Racing tijdens Gamma Racing Day 2016

Zaterdagochtend stond het motorprogramma op de planning. Vroeg dag voor de WK zijspannen. Onze eerste tijdstraining ging van start om 08:50. Met de lage temperaturen in de ochtend en nog vrij vuile baan was het wel even zoeken naar grip. Na een korte bandenwissel in de pitstraat gingen we de baan weer op om een tijd te trainen. Na 2 ronden kregen we weer een beetje temperatuur in de banden. Een uiteindelijke tijd van 1,50:747 bracht ons naar een voorlopige 16 startpositie. Met een trainingsveld van 30 zijspancombinaties waren wij hier zeker tevreden mee.

Na een korte tussenpauze was het om 11:10 al weer tijd voor de 2e en laatste tijdstraining. Helaas was het voor de start van de training gaan regenen. De baan was dus flink natgeregend. Ondanks de natte baan vertrokken zo goed als alle zijspancombinaties op slicks. Na 2 ronden te hebben gereden in het begin van de training kwamen we binnen. Het was nog erg glad en het had geen zin om dan risico’s te nemen. Na een minuut of 4 in de pitstraat te hebben gestaan was de baan al een stuk verder opgedroogd. Dit was dus het moment om er weer uit te gaan. In de komende ronden werd de baan steeds droger, maar er bleven grote secties nat. Na een hele lange tijd op een 6e positie te staan reden we de sessie uit met een 10e trainingstijd. Desondanks resulteerde dit niet in een verbetering van onze tijd door de omstandigheden. Met de 2 trainingen gecombineerd stonden we op een 17e startpositie voor de race op zondag.

De zondag

Zondag ochtend om 11.50 gingen de World Sidecars van start met een startveld van 28 combinaties. Na een goede start kwamen we in de eerste bocht klem te zitten. Met wat duwen en trekken kwamen we er vrij ongeschonden uit. In de volgende rechtse bochten konden we gelijk een paar posities goedmaken die we hadden verloren. Met een eerste doorkomst op de 18e positie moesten we hard aan de bak om in de punten te rijden. Ronde bij ronde konden we steeds een paar zijspancombinaties binnenhalen. En we wonnen steeds meer posities. We zaten super lekker in de wedstrijd en reden nog steeds in op onze voorgangers op de 14e positie. Op een gegeven moment hadden we de aansluiting gevonden. Totdat we in de Strubben bocht de noodstop verloren. Het zijspan viel even stil. Gelukkig kon Hilbert dit probleem snel verhelpen. Helaas waren we wel de aansluiting verloren en konden we opnieuw beginnen. Met een goed tempo reden we weer hard in op onze voorgangers. Binnen de kortste keren waren we er weer bij en konden we er ook overheen. Weer posities gewonnen. Na een sterke slotfase viel de finishvlag en kwamen we door op een 12e positie! Voor de F1 World Sidecars betekende dit zelfs een 11 positie! En dat betekend dus dat we 5 WK punten hebben gescoord! Echt fantastisch!

Weer een supermooie ervaring rijker. En die 5 WK punten pakken ze ons niet meer af. We kunnen wel zeggen dat we een supermooi en succesvol weekend hebben gehad op het TT-circuit. Met dit goede gevoel gaan we ons opmaken voor ons volgende raceweekend. Deze zal ook weer plaatsvinden op het TT-circuit van Assen. Ditmaal tijdens de IDM-superbikes waar we gecombineerd rijden voor het Open Nederlands Kampioenschap. En komend weekend is het al zover op 12, 13 en 14 augustus gaan we proberen onze 4e positie te verdedigen.

Team Talens Racing