Familie Bloembergen

Familie Bloembergen vijftig jaar met eetkraam actief  op grote dag van de TT
ASSEN – Alles rond de TT lijkt groot en indrukwek-kend, maar er gebeurt ook veel dat nauwelijks wordt opgemerkt maar toch een belangrijke rol speelt in het leven van Assenaren. Zo besloten Gerard Bartels en Jan Bloembergen uit Assen vijftig jaar geleden op de grote dag van de TT met een kraam met drinken en etenswaren op Graswijk nabij de NAM op de kop van een zandweg te gaan staan. Dat was zo goed bevallen dat ze sindsdien elke TT aangrepen om dat weer te doen.
In de loop van de jaren werden de wegen om Assen aangepakt en dat betekende ook dat er voor de aan- en afvoer steeds weer veranderingen waren en daar moest steeds weer op worden ingespeeld, want geen verkeer geen handel. Dus werd gezocht naar een plek in  de buurt van de in- en uitstapplaatsen  van de pendelbussen  maar ook dat vervoer werd aangepakt en toen die pal voor de oude ingang van de TT baan halt hielden kwam het grootste deel van het voetvolk niet meer langs hun kraam.
De laatste zeven jaren bezetten ze een plaats  langs het fietspad bij de afslag Baggel-huizen ach-ter de begraafplaats
De eerste 25 jaar deden ze het samen met hulp van familie maar nadat de heer Bartels overleed werd de kraam voortgezet door   de familie Bloembergen en dat is nu ook al weer  25 jaar het geval.
Nog steeds komen er klanten die vijftig jaar geleden ook al even langs kwamen. Voor mevrouw Bloembergen is dat reden ook zo nu en dan even te helpen, hoewel ze vanwege haar leeftijd probeert een beetje afstand van het werk te nemen.
De heer Bloembergen is inmiddels 77, maar hij is nog niet van plan te stoppen en wil met hulp van familieleden zo lang mogelijk doorgaan.
Waar hij ook mee door wil gaan is het werk als vrijwilliger  in de Kantine van Achilles.