**De nieuwe tribune

15325195_1175397315875134_3625415663371531051_oHet TT Circuit Assen gaat de komende jaren in fases maar liefst 8 miljoen euro investeren. De investeringen zullen met name gericht zijn op het upgraden van tribunes, extra publieksvoorzieningen en het aanleggen van een digitaal camera systeem.

Nadat het bestuur van het TT Circuit Assen eerder dit jaar een 10 jarige overeenkomst wist te sluiten met Dorna, een overeenkomst waarmee de Dutch TT op het TT Circuit Assen tot aan het seizoen 2026 gegarandeerd werd, gaat het circuit tot aan het seizoen 2019 maar liefst 8 miljoen euro investeren in het upgraden van het Drentse circuit waarbij duurzaamheid en professionalisering hoog in het vaandel staan. Het TT Circuit Assen neemt daarbij zelf 4 miljoen euro voor haar rekening terwijl de provincie Drenthe tevens 4 miljoen euro beschikbaar heeft gesteld.

 

Inmiddels is men in Assen gestart met de eerste fase, het compleet vernieuwen van de Haarbocht tribune. Naast het upgraden van de zitplaatsen zal de nieuwe tribune tevens een nieuwe faciliteit geïntegreerd worden voor minder-validen en zal er plaats zijn voor extra hospitality voorzieningen.

De komende wintermaanden zal er tevens een volledig nieuw digitaal camerasysteem aangelegd worden, gewerkt worden aan een elektronisch betalingssysteem voor de horeca voorzieningen gedurende de grote evenementen en het deels asfalteren van de gravelwegen achter de tribunes.

Deze werkzaamheden hoopt het TT Circuit Assen af te kunnen ronden voor aanvang van het seizoen 2017.

Vervolgens zal er in het najaar van 2017 begonnen worden met de tweede fase waarbij er twee winters uitgetrokken zullen worden voor het vernieuwen van de Winterdijk- Stekkenwal- en De Bult tribunes. Naast het upgraden van deze tribunes zal het TT Circuit Assen deze twee winterperiodes tevens gebruiken voor het aanleggen van een aantal amusementspleinen.

Wanneer deze eerste twee fases afgerond zijn is het TT Circuit Assen voornemens om na het seizoen 2019 nog eens 8 miljoen euro te investeren.

HenkenHenk foto’s klik hier