Bobby Bos uit Klazienaveen

Bobby Bos

zet geweldige prestatie neer op TT Circuit

Assen / Klazienaveen – Bobby Bos uit Klazienaveen ging dit weekend van start tijdens ‘The Battle of the Nations’ op het TT Circuit in Assen.
Na een derde plek in Hockenheim, waren de motorraces in Assen de afsluiting van het ONK verreden seizoen.

Op zaterdag stonden er twee kwalificatiewedstrijden op het programma. Zondag waren er twee races.

Bij de eerste kwalificatierace wist Bos een vierde plek te bemachtigen. De tweede kwalificatierace begon op een droge baan. Al snel hadden veel rijders hun tijd verbeterd. Op het moment dat de Klazienavener wilde aanzetten, begon het te regenen en was de kwalificatierace over. Dit resulteerde in een elfde plek voor Bos (vijfde van zijn klasse).

Zondag ging de eerste race aan het einde van de ochtend van start. In de eerste bocht ging het mis voor Bos. Hij werd naar buiten gedrukt en kwam naast de baan. Een grote achterstand was het gevolg. De vochtige baan maakte het lastig voor Bos om te beginnen aan een inhaalslag. Na een aantal ronde was de baan droger geworden, en nam het zelfvertrouwen bij Bos toe. Hij kwam uiteindelijk als nummer twee over de finish.

Om half drie in de middag was het tijd voor de laatste race. De zon scheen en de baan was droog. Bos ging als een speer van start, en bleef tijdens de race een zeer hoog niveau halen. Bos kwam als nummer zes over de eindstreep. Deze prestatie was goed genoeg voor de hoogste plek op het podium van zijn klasse.