2008 Prachtig initiatief van kunstenaar De Fluiter

belangrijke bijdrage aan  activiteiten rond Terracotta expositie Presentatie knap stuk leven-de kunst van Chinese beeld-houwers in kader Go China in Gouverneurstuin
ASSEN – Terecht scheen de zon zaterdagmiddag op de Gouverneurstuin want de tien Chinese kunstenaars die twaalf dagen lang in het Asserbos aan het werk waren geweest, verdienden een feestelijke presentatie van de door hen gemaakte houten beelden. In dezelfde mate kwam dat toe aan kunstenaar Adrie de Fluiter, die het initiatief had genomen de Aziatische kunstenaars naar Assen te halen.


En dat allemaal in het kader van de actie Go China met de expositie van de beroemde Terracotta beelden (die volgende week de tweehon-derdduizendste bezoeker verwacht) waarvoor de gemeente ook een passend bijprogramma heeft opgezet. Daarin kreeg het project, dat de afgele ide naam Warriors meekreeg, een belangrijke plaats.
Wethouder Chris de Wal gaf daar in een vlotte toespraak uitdrukking aan door aan te kondigen dat met het plaatsen van de uit Asser boomstammen met kettingza-gen, beitels en andere instrumenten voor de houtbewerking, het begin moet worden van een continue plaatsing van beelden in de gerenoveerde Gouverneurstuin.
Dat kan een belangrijk  onderdeel worden van een structurele aanpak van het cultuurbeleid. Assen kan zich namelijk ook op dit gebied manifesteren door het creëren van een Culturele As.
Voorafgaand aan de toespraak van de wethouder van Cultuur had Adrie de Fluiter de kunstenaars geïntrodu-ceerd en verschillende personen en instellingen bedankt voor de mede-werking die zij verleenden om het Warriorproject tot stand te brengen en tot een succes te maken.
De kunstenaar zelf mag een groot compliment worden gegeven voor het nemen en uitwerken van het niet alledaagse initiatief, dat zeker navolging zal krijgen. Assen leent zich daar uitstekend voor