2012 opening TT Junior Track

Grote interesse voor opening TT Junior Track als kweekvijver voor aanstormend coureurstalent
 ASSEN – Voorzitter André Bolhuis van NOC*NSF stelde donderdagmiddag met een ferme zwaai met de vaderlandse driekleur de TT Junior Track officieel open voor gebruik door jonge coureurs die al heel vroeg het racevak kunnen leren.


Als eerste mocht onder het toekijken van een groot aantal belangstellenden een groep van hen kennis maken met het nieuwe asfalt.
Zij werden begeleid door de WSBK-rijders Jonathan Rea, John Hopkins en Leon Haslam, terwijl hun collega’s Max Biaggi, Carlos Checa en Tom Sykes toekeken.
Na afloop van deze openingsrit kon voorzitter Bolhuis het niet nalaten om zelf nog een rondje over het nieuwe circuit te rijden. KNMV-directeur Patrice van Assendelft zei dat talentontwikkeling heel  belangrijk is en dat kan nu op deze plek gebeuren.
De samenwerking die de KNMV en het TT Circuit Assen twee jaar geleden hebben gezocht, kan over een jaar of vijf de eerste vruchten gaan afwerpen.
TT-voorzitter Arjan Bos bevestigde deze woorden en sprak zelfs van ‘Chinese’ toestanden.
“In oktober werd voor de eerste keer concreet over een speciaal jeugdcircuit gesproken en een half jaar later konden de eerste coureurtjes al hun rond-jes rijden.” Hij zei trots te zijn op de slagvaardigheid van de TT-organisatie en de partners in dit project. Onder de vele aanwezigen bij de officiële opening was ook de 94-jarige zevenvoudig Nederlands kampioen Piet Knijnenburg uit Wassenaar.
Hij was in de voor- en naoorlogse jaren de bekendste Nederlandse motorcoureur. Knijnenburg wilde het asfalt toch even zelf controleren en met de coureurtjes praten.
Hij noemde de TT Junior Track ‘een leuke manier om te leren racen’ en moedigde het jonge talent aan om altijd nummer één te willen worden.