NK minibike op TT-Juniortrack juli 2016

Nog geen week na de TT werd zaterdag op het Juniortrack een aantal wedstrijden verreden voor het NK minibike. 2016 © Ineke Heijting

Wat in ieder geval duidelijk werd, is dat we ons nog even geen zorgen hoeven te maken voor de opvolging van de Nederlandse coureur(s) die momenteel actief zijn op WK-niveau.

Met Bo Bendsneyder als voorbeeld in de Moto3 zijn veel jonge deelnemers alleen maar extra gemotiveerd om de top te bereiken. Dat is uitermate lastig, maar een blik tijdens het NK minibike leert dat er in ieder geval geen gebrek is aan talent. In de verschillende klassen die aan de start kwamen werd volop gestreden waarbij de mooiste inhaalacties waren te bewonderen. Even een collega coureur uitremmen voor de chicane, binnendoor steken in een lange rechter doordraaiende bocht, een ellenboog gebruiken om jezelf en je positie te beschermen; het was allemaal te zien.

Maar ook de teleurstelling bij een (onschuldige) valpartij, het doorzettingsvermogen en de vreugde uitbarstingen na een zege, podiumplek of een nieuw persoonlijk record. De kans is groot dat we één of meer van de jeugdige coureurs van zaterdag binnen niet al te lange tijd kunnen bewonderen tijdens de TT.

Meer foto’s   klik hier