Junior TrackGrote interesse voor opening TT Junior Track als kweekvijver voor aanstormend coureurstalent 060-2011-04-20 TT Junior Track aanwinst voor aanstormend talent 037
 ASSEN – Voorzitter André Bolhuis van NOC*NSF stelde donderdagmiddag met een ferme zwaai met de vaderlandse driekleur de TT Junior Track officieel open voor gebruik door jonge coureurs die al heel vroeg het racevak kunnen leren.
Als eerste mocht onder het toekijken van een groot aantal belangstellenden een groep van hen kennis maken met het nieuwe asfalt.
Zij werden begeleid door de WSBK-rijders Jonathan Rea, John Hopkins en Leon Haslam, terwijl hun collega’s Max Biaggi, Carlos Checa en Tom Sykes toekeken.
Na afloop van deze openingsrit kon voorzitter Bolhuis het niet nalaten om zelf nog een rondje over het nieuwe circuit te rijden. KNMV-directeur Patrice van Assendelft zei dat talentontwikkeling heel  belangrijk is en dat kan nu op deze plek gebeuren.
De samenwerking die de KNMV en het TT Circuit Assen twee jaar geleden hebben gezocht, kan over een jaar of vijf de eerste vruchten gaan afwerpen.
TT-voorzitter Arjan Bos bevestigde deze woorden en sprak zelfs van ‘Chinese’ toestanden.
“In oktober werd voor de eerste keer concreet over een speciaal jeugdcircuit gesproken en een half jaar later konden de eerste coureurtjes al hun rond-jes rijden.” Hij zei trots te zijn op de slagvaardigheid van de TT-organisatie en de partners in dit project. Onder de vele aanwezigen bij de officiële opening was ook de 94-jarige zevenvoudig Nederlands kampioen Piet Knijnenburg uit Wassenaar.
Hij was in de voor- en naoorlogse jaren de bekendste Nederlandse motorcoureur. 061-2011-04-20 TT Junior Track aanwinst voor aanstormend talent 040Knijnenburg wilde het asfalt toch even zelf controleren en met de coureurtjes praten.
Hij noemde de TT Junior Track ‘een leuke manier om te leren racen’ en moedigde het jonge talent aan om altijd nummer één te willen worden.

De 95-jarige meervoudig kampioen 500 cc Piet Knijnenburg was eregast op de presentatie-dag van de Junior Track    

Fotos klik hier

 


 

 

TT Circuit geeft met ‘TT Junior Track’ jonge coureurs kansen zich te ontwikkelen
ASSEN – Het TT Circuit Assen opent medio april 2012 de poorten van ‘De TT Junior Track’. Dat is een circuit waarop jonge motorenthousiasten in georganiseerd verband kunnen trainen. Om dit optimaal te kunnen doen wordt een circuit gerealiseerd dat dagelijks gebruikt kan worden
.
Op de TT Junior Track kan door twee groepen tegelijk getraind worden, omdat het circuit in twee gedeelten kan worden gesplitst die onafhankelijk van elkaar kunnen worden gebruikt,  met elk een lengte van ruim 500 meter. De circuits kunnen ook worden gekoppeld en de lengte komt dan op een dikke kilometer. Het circuit kan in twee richtingen gereden worden.
De vormgeving, ligging, breedte van de baan, de lengte-stukken en de bochten van de TT Junior Track zijn samen-gesteld in overleg met verschillende deskundigen en betrokken organisaties, zoals de KNMV en de SOBW.
Naast een pitstraat komt er ook een asfaltplein, waar vandaan de trainers de verrichtingen goed kunnen bekijken en coachen. In het midden van de TT Junior Track worden ook asfaltstroken en bochten gecreëerd voor  rijopleidingen als de VRO en voor bijzon-dere verrichtingen voor (vracht)auto’s. Op deze wijze is het circuit niet alleen multifunctioneel inzetbaar, maar ook exploitabel.
De TT Junior Track komt aan de buitenzijde van het TT Circuit aan de linkerzijde van de zogenaamde ‘Tunnelweg’. Hierdoor kan de TT Camping gebruikt worden als Paddock.