Motorcoureur Mick Jansen in coma

Midden- Drenthe  dinsdag 10 juni 2014

  • mick door ineke

    Mick Jansen. © Ineke Heijting

Hooghalen – Motorcoureur Mick Jansen uit Hooghalen is maandag tijdens de Pinksterraces in Oss hard onderuit gegaan. Hij wordt in coma gehouden, zo meldt RTV Drenthe maandag.

De Yamaha-coureur is met een dubbele beenbreuk overgebracht naar ziekenhuis in Nijmegen voor een operatie.

Met nog vier ronden in de Supersportrace te rijden, was Jansen op weg naar zijn beste uitslag van het seizoen. De Hooghalenaar streed in een groepje om de derde plek. Bij het aanremmen van een bocht is Mick waarschijnlijk vast komen te zitten met zijn been en vervolgens van de motor afgeworpen. Zijn motor is tegen een post van de baancommissarissen geknald, waarbij een fotograaf gewond is geraakt aan zijn hoofd.

Vetbolletjes in het bloed

Mick is onmiddellijk na het ongeval per ambulance naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Hier is geconstateerd dat hij een open beenbreuk aan zijn linker onderbeen heeft en dat ook zijn bovenbeen is gebroken. Daarnaast is er schade aan zijn linkerknie. RTV Drenthe meldt dat Mick Jansen in coma gehouden wordt vanwege vetbolletjes in het bloed. Die moeten door het eigen lichaam afgebroken worden, maar kunnen leiden tot hersenbeschadiging.