Guirlande 2010

1Studieclub ‘De Guirlande’ hield met succes kerstdemonstratie ‘Mystiek’Veel te grote interesse voor  bloemsierkunst in De Open Hof. De deur moest op slot

ASSEN – Voor de veertiende keer was de Studieclub voor Bloemsierkunst ‘De Guir-lande’ bijeen voor de kerst-demonstratie ‘Mystiek’. De club bestaat uit een groep dames, die maandelijks      bijeenkomen om de allernieuwste trends in de bloemsierkunst te bespreken en proberen toe te passen.
Een keer in het jaar wordt in samenwerking met Bloei en Groei afd. Assen/Smilde in de Open Hof een avond georganiseerd om het publiek die nieuwe trends te laten zien. Dat gebeurde woensdag onder de titel ‘Bloemsierkunst in Kerstsfeer’ en het thema was ‘Mystiek’.
De belangstelling hiervoor is jaarlijks groeiende en zo was ook woensdagvond de zaal meer dan gevuld met 300 bezoe-kers. Er kon geen kip meer bij en de deur ging dus op slot.
De bezoekers konden eerst kennis nemen van de presentaties  van een 25-tal ama-teur bloemsierkunstenaars, die thuis al een werkstuk hadden gemaakt, daarmee de zaal binnenwandelden en naar het podium liepen om ze aan het volk te tonen. Daarna werden de bloemstukken op tafels in de zaal geplaatst .


Op het podium waren enkele dames bezig een werkstuk te maken. Het was op een groot scherm met de uitleg van presentatrice Renny Monsma goed te volgen hoe de werkstukken worden gemaakt.
In de pauze kon men de bloemstukken bewonderen.
De gemaakte bloemstukken werden tot slot als gebruikelijk verloot waardoor weer een fiks aantal mensen opgewekt huiswaarts kon keren met een kunstig uitgevoerd bloemwerk onder de armen.

Bijdrage Ineke Heijting

meer foto’s klik hier