Guirlande 2006

Zestien bloemsierartiesten  deden veel publiek in Open Hof verste ld staan van hun kunsten

ASSEN – De Open Hof aan de Sleutelbloemstraat in Assen-Oost had woensdag ook bloemstukkenhof kunnen heten. Daar werd met veel smaak en
enthousiasme gedemonstreerd hoe bloemstukken kunnen  worden vervaardigd. Een dikke tweehonderd belangstellenden, voor een groot deel vrouwen, waren naar de hof toegekomen op uitnodiging van de ‘Studieclub voor bloemsierkunst de .
Deze is nauw verwant aan de organisatie ‘Groei en Bloei’ die ook op het gebied van het bloemschikken veel activiteiten ontwikkelt. Het druk bezochte evenement was het zesde dat op rij werd georganiseerd. Door zestien in smaakvolle zwart-wit kleding gestoken bloemsierkunstenaars werden ter plaatse prachtige ‘snow white’ als demonstratie bloemstukken gemaakt, die later onder het publiek werden verloot, samen met evenveel  stukken die de dames thuis hadden verva ardigd.
Op de tafels stonden ook prachtig versierde ‘windlichten’ die ter verkoop werden aangeboden, maar omdat daar ondanks de prijs van € 20 veel interesse voor bestond,  werden die ook verloot. De gelukkige lot-winnaars mochten er een aanschaffen.
Het talrijke publiek (er kon haast geen mens meer bij) zag met bewondering toe hoe de bloemstuk-ken tot stand kwamen.Velen aarzelden niet daarbij  vragen te stellen. Ze kregen alle gewenste uitleg. Dat gebeurde in een gezellige sfeer met op de achtergrond de in deze tijd gebruikelijke stemmige kerstmuziek.
Het waren niet zo maar bloemstukjes die voor de ogen van de bezoekers ontstonden. Sommigen waren zo groot en zwaar dat er door de aanschaffers  soms apart vervoer moest worden geregeld.
Na afloop was iedereen zeer tevreden over wat ze deze woensdagavond in De Open Hof hadden beleefd. Dat gold ook de deel-nemende  kunstenaars, die al weer begonnen  te praten over welk onderwerp het de volgende keer zal zijn.
Bijdrage: Ineke Heijting