Guirlande 2012

 

Studiegroep De Guirlande trok bij Kerstdemonstratie bloemsierkunst veel publiek van heinde en verre DSC09357
ASSEN – De Studiegroep ‘De Guirlande’ was voor de zestiende Kerstdemonstratie in De Open Hof bijeen om een talrijk publiek te vergasten op mooie staaltjes bloemsierkunst van minimaal professionele kwaliteit. Guirlande is een groep van zestien actieve en leergierige bloemsierkunstenaars, allen dames.
Zij maken arrangementen, bloemwerk en plantaardige objecten en volgen lessen van gastdocenten aan de hand van een thema dat vooraf wordt bekend gemaakt en op de demonstratiedag moeten worden uitgevoerd.


Het doel van de leden is om vernieuwend bezig te zijn en zo hun gezamenlijk hobby steeds met meer animo te kunnen uitvoeren.
Voor de nieuwsgierige ogen van maar liefst 250 bezoekers, die van heinde en verre kwamen (de zaal was boordevol), maakten acht dames hun werkstuk en daarbij werd duidelijke uitleg gegeven.
Ondertussen maakten de andere acht een groots ‘pin’ stuk, zoals dat heet, dat het thema ‘Rijgen’ droeg.
Ter voorbereiding op de avond hadden ze ook al kleinere pin stukken gemaakt die voordat het publiek binnenkwam, al op de tafels te pronken stonden.
Een belangrijk onderdeel van het programma vormt de verloting in de pauze, die altijd voor een flinke donatie aan de kas zorgt.
De prijzen betonden ook weer als voorheen uit bloemstukken waarvan er 33 de deur uit gingen en dit weekend even zovele huiskamers zullen opfleuren.

meer foto’s klik hier

Ineke Heijting