Jasper Iwema – ijsspeedway-

1-DSC04490Als ik zeg dat er in ijsspeedway geracet wordt met 500 cc-motoren, met meer dan 200 spikes in elke band, met snelheden van meer dan 120 kilometer per uur, zonder remmen (!), op ijsbanen die jullie kennen van het schaatsen, wat zou jij dan zeggen? Gekkenwerk? onmogelijk? Of.. ik ben erbij! Steun mij, koop een spike uit mijn band en race op die manier met me mee over het ijs van Thialf! Na afloop van de race stuur ik je de spike als aandenken met een persoonlijke bedankkaart toe. Een spike waarmee ik 31 maart aanstaande race in Thialf kost € 25,00 en is één van de originele ‘givebacks’ die ik geef aan ‘supporters’ via deze campagne.

 Hallo allemaal, ik ben Jasper Iwema, 27 jaar en woon in Hooghalen, al jaren ben ik actief als topsporter, motorcoureur. Racen doe ik omdat ik hou van de adrenaline-kick van de snelheid, het verleggen van grenzen en het gevaar uit te dagen in competitie met anderen. Motorsport is een kostbare sport en ben ervan overtuigd dat velen van jullie mijn passie voor deze sport delen, vandaar deze campagne.

Racefans kennen mij wellicht van de TT in Assen en van het wereldkampioenschap motorwegrace, waarin ik meerdere races bij de beste 10 coureurs van de wereld wist te finishen. Dat was op asfalt. Nu ga ik het avontuur aan op ijs!

Het begin

Ik groeide op onder de rook van het TT-circuit. Vroeger, voor mijn tijd, ging de TT van Assen zelfs door ons dorp! Als kind ging ik altijd naar de TT en raceten mijn vrienden en ik op onze fietsen als coureurs door het dorp. Op mijn 13e wilde ik toch echt zelf gaan racen op motoren en ben ik begonnen op een minibike met als droom zelf in het wereldkampioenschap racen.

Mijn WK carrière

4 jaar later stond ik al aan de start van mijn eerste WK TT van Assen. De afgelopen 6 jaren racete ik als vaste deelnemer in het WK Moto3 op asfaltcircuits in het MotoGP wereldkampioenschap. Ik werd na 15 jaar de eerste Nederlander die in de lichtste categorie weer in de top 10 reed met als beste resultaat een zevende plek bij de Grand Prix van Le Mans in Frankrijk. Toch heb ik na al die motorraces over de hele wereld mijn ultieme droom niet waar kunnen maken, namelijk om ‘de beste van de besten’ te worden.

Comeback

Alles opgeven is geen optie voor mij. Er is een andere tak van motorsport waar mijn liefde naar uit gaat en dat is ijsspeedway. Ik heb besloten mijn weg te vervolgen in deze nog vrij onbekende maar spectaculaire sport en een nieuwe uitdaging aan te gaan om in de toekomst mee te strijden met de wereldtoppers.

 

Hoezo ijsspeedway?

Assen is een echte motorstad en voordat het WK IJsspeedway naar Thialf verhuisde, werden deze wedstrijden jaarlijks in Assen gehouden. Ik heb deze tak van motorsport altijd al met veel plezier van dichtbij gevolgd. Als kind raceten we niet alleen als TT coureurs op onze fietsen, maar in de winter ook als ijsspeedwayers op onze zelf gemaakte sneeuwbanen. Dromende over later…

07-DSC04501

 

Mijn Campagne

Ik heb voor deze campagne ten doel gesteld om €19.500 op te halen en een vol Thialf stadion te krijgen tijdens de Roelof Thijs bokaal. Het racen zelf kost nog veel meer geld door onder andere het materiaal, het vervoer en de verre reizen die gemaakt moeten worden naar landen waar ijs ligt. Ik hoop met dit bedrag extra kansen te creëren, zodat ik met goed materiaal nog meer kan trainen in Zweden en Rusland om zo mezelf beter te ontwikkelen richting de top en daarnaast de sport bekender te maken bij een breder publiek waardoor het ook interessanter voor sponsoren zal worden.

1-DSC04504

Ik wil jullie letterlijk en figuurlijk een onderdeel van mijn debuut in het WK IJsspeedway laten zijn tijdens de Roelof Thijs Bokaal races op 31 maart in het Thialf stadion van Heerenveen. En ik wil jullie persoonlijk en op originele wijze laten merken hoe belangrijk jullie steun is en nodig jullie uit om de passie voor deze pure eigenzinnige, spectaculaire tak van motorracen samen uit te dragen. En omdat ik het motorracen op asfalt nog niet helemaal ben vergeten.. Iedere deelnemer aan de campagne, groot of klein, maakt kans op 2 VIP-kaarten voor de TT van Assen in het TT Holland House! De winnende deelnemer maak ik op 1 mei 2017 bekend in mijn vlog. Alvast hartelijk bedankt en tot in Thialf!

info   en bron  https://www.wijzijnsport.nl/campagnes/jasper-iwema/on-my-road-to-thialf/

 

01-DSC04484

Foto die hier staan gemaakt door ineke   heijting   bij de gamma assen

We hadden het ook nog even over mijn vervoermiddel en zie hier