Wintertriathlon Assen.

nieuwsbrief      Nieuwsbrief nr.76 – 8ste jaargang

We mogen spreken van een “perfecte laatste editie” wanneer het gaat om de laatste Wintertriathlon Assen. Eind oktober gingen meer deelnemers van start dan de afgelopen jaren bij de WTA aan de start kwamen. De man die de laatste twee edities op zijn naam schreef, Teun Sweere, was er ook nu weer bij. Maar de Brabander werd verslagen. Niet Teun Sweere, maar Richard Louman uit Heelsum heeft de laatste Wintertriathlon Assen op zijn naam geschreven. Hij klopte de viervoudig winnaar uit Zevenbergen, die na 10 kilometer lopen, 50 kilometer fietsen en 40 kilometer schaatsen bleef steken op exact een halve minuut. Sweere verspeelde de winst tijdens de wissel tussen het fietsen en het schaatsen. Waar de winnaar van verleden jaar daar 4 minuut 17 seconden over deed, wist Richard Louwman in die wisselzone een enorme tijdwinst te pakken door te wisselen in 3.31.

Richard Louman Foto Sportfoto Drenthe Marco Loman
Richard Louman (Foto: Sportfoto Drenthe/Marco Loman)

Laura Gorter de beste
Bij de vrouwen ging de winst naar Laura Gorter. De Utrechtse voltooide de drie afstanden in een totaaltijd van 2 uur 46 minuten en 49 seconden. Dat was in het overall-klassement goed voor de zestiende plaats. Geke Venema uit Easterlittens legde beslag op de tweede plaats bij de dames, maar moest ruim vijf minuten toegeven op Gorter. Als derde vrouw eindigde Eline Lute-Kuin uit Zuid-Scharwoude. Haar eindtijd was 2.53.42.

Het team Fietsen & Koffie uit Hooghalen wist de estafette bij de Wintertriathlon Assen te winnen. Anno Huizenga, Sander Iwema en Jorrit van de Kant hadden op de eindstreep 1 minuut 12 seconden voorsprong op de naaste belagers: de mannen van Team Staphorst. Het was vooral Sander Iwema (Hooghalen) die de kastanjes uit het vuur sleepte voor Team Fietsen & Koffie. Op fiets haalde hij alles uit de kast en daardoor kon Jorrit van de Kant met een ruime voorsprong het ijs op stappen.

Dames Laura Gorter Foto Sportfoto Drenthe Marco Loman
Laura Gorter (Foto: Sportfoto Drenthe/Marco Loman)

Allerlaatste
Het was 31 oktober de allerlaatste Wintertriathlon Assen. Vanwege het sluiten van de kunstijsbaan in de Drentse hoofdstad heeft de WTA-organisatie ook een streep gezet onder de wintertriathlon. Geen ijs, geen wintertriathlon. Ook viel het doek voor de Asser Duathlon, waarbij onder die vlag dit jaar, net als verleden jaar het NK werd gehouden. Stein Posthuma is Nederlands Kampioen geworden op de kwart duathlon. Voor 10 kilometer lopen, 40 km fietsen en 5 km lopen, had de atleet uit Delft een tijd van 1 uur 49 minuten en 55 seconden nodig. Hij had een voorsprong van slechts 38 seconden op Alexander Picard uit Chaam. Bij de dames was Jony Heerink uit Amersfoort de snelste. Zij volbracht de drie afstanden in een totaaltijd van 2 uur acht minuten en 1 seconde en bleef Marina van Dijk (Amersfoort) 1 minuut, 47 voor. De laatste atleet die tijdens deze duathlon over de finish kwam was de Rotterdammer Wouter Morsing. Op bijgaande foto komt hij moegestreden over de streep. Morsing had een tijd nodig van 2 uur, 58 minuten en24 seconden.

Wouter Morsing Foto   Cor van Alff
Wouter Morsing (Foto: Cor van Alff)

Tevredenheid
Ondanks het grote aantal deelnemers zijn er bij de organisatie geen noemenswaardige klachten binnen gekomen. Er waren zowel bij de deelnemers als bij de organisatoren tevreden gezichten te zien. Ook op de evaluatiebijeenkomst met alle coördinatoren van de Wintertriathlon Assen werd met een goed gevoel terug gekeken op de allerlaatste Wintertriathlon Assen. Zelfs de mensen van de EHBO hadden nauwelijks iets te doen gehad tijdens de laatste editie.

Goede toekomst
Via deze laatste nieuwsbrief wensen bestuur en medewerkers van de Wintertriathlon Assen alle deelnemers en ook alle anderen die op welke wijze dan ook betrokken zijn geweest bij het evenement, alvast prettige feestdagen en een voorspoedig 2016. En voor de verdere toekomst wordt een ieder een hele goede tijd gewenst.

Beute Robert sprint01 Foto
WTA
Robert Beute (Foto: WTA/Bert Ritsema)