Hijkerveld

Vandaag 21 augustus gereden met de scootmobielclub Assen.

Vertrek vanaf de Maastee langs de Oude Langedijk naar de Veenhoopsbrug. Dan het fietspad langs de Europaweg  wat we volgden tot aan de Haar langs De Boskamp TT Circuit en Junior Track. Nog even gewezen waar a.s donderdag een demo is van een bepaalde scootmobiel.

Via de de weg naar Laaghalen net na  de camping met die tuf tufjes en solexjes. Door Laaghalen over de A28 richting de hoofdstraat.

Nee dit keer geen ijsje stop maar wel een stop bij het wapen van Schotland. Mooi met allen een plaatsje gevonden en gezellig bij elkaar gezeten.

We vervolgden onze weg via de oude weg naar Hijken. Het Hijkerveld op we zagen van die grote rode koeien , schapen nog enkele mooie stukjes heide maar ook verdorde struiken en aan het eind nog een deel wat in de brand gestaan heeft.  De watertjes die waren helemaal opgedroogd.  We kwamen dan uit op de doorgaande weg naar Smilde maar als snel staken we die straat over en reden we weer richting tt circuit maar we namen het fietspad links wat overgaat in de suermonsweg

We namen het fietspad rechts links stonden er mooie preien en recht ja heel mooi vele kleuren riddersporen.  Op de hoogte van de schapenboerderij zagen we 2 kleine schapjes in de sloot staan en ja daar moeten we wat aan doen toch. de route was bij ron  voorlangs dus kon het even gaan melden hij zat al in de auto en reed er gelijk heen.

wij vervolgden onze weg  langs wittezomer richting baggelplas hier zwaaiden we jolli dag die ging rechtdoor naar haar huisje. wij namen de Polweg achter de baggelplas langs en voorbij de visplas via de zoom en de politietoren kwamen we bij de bult uit met die beton stoelen. Daar stopten we even namen we afscheid en gin ieder zijn weg was een toch van 35 km geworden.

Klik op de foto voor een grotere afbeelding