ScootMobielClubAssen

Op pad met de scootmobiel

Johannes Klaassens heeft een scootmobielclub opgericht. Naast uitjes en activiteiten is er ook aandacht voor het gebruik van de scootmobiel.

ASSEN – Het idee voor de club kwam nadat de vrouw van Johannes niet meer zo goed kon lopen en fietsen en met een scootmobiel zich toch nog zou kunnen verplaatsen. Door omstandigheden kon ze niet alleen ermee op pad en hebben Johannes en zijn vrouw een scootmobiel waar ze met zijn tweeën op kunnen zitten.

Johannes geeft aan dat er over het algemeen toch veel alleenstaande vrouwen die dit voertuig hebben en zonder in een sociaal isolement terechtkomen. ,,Er zijn ook verschillende mensen die niet met een scootmobiel het Asser bos ingaan, dat ze daar angst voor hebben.” Bijvoorbeeld ook bij eventuele pech en ze daar dan alleen zijn. ,,Daarom besloot ik een club op te richten.”

,,Ik ben er in 2014 begonnen. Augustus vorig jaar had ik de plannen klaar.” Uiteindelijk kwam hij met zijn plannen bij WelzO terecht. “Daar ben ik met mijn ideeën heengegaan en mijn plannen zijn daar hartelijk ontvangen en zo is de club onder de vlag van WelzO van start gegaan. Op de landelijke ouderendag op één oktober heb ik een eigen standje gehad om de club te promoten. Dit heeft erin geresulteerd dat ik een aantal mensen heb kunnen benaderen.” Oktober vorig jaar was de eerste bijeenkomst in de Maasstee.

In de wintermaanden, oktober tot en met april, worden gezellige middag gehouden, met bijvoorbeeld klaverjassen of bingoën, maar bijvoorbeeld ook trainingen over het gebruik van de scootmobiel, de beheersing ervan en over de verkeersregels. ,,Een soort opfriscursus. Ik heb hier zelf ook een boekje over geschreven.” In de zomermaanden, van mei tot en met september, gaan de leden samen op pad als het weer het toelaat. Dit is iedere derde dinsdag van de maand. In mei was de eerste tocht. “Dat was leuk. We hebben een hele positieve groep.”

,,De toertocht is gratis voor leden. Niet leden zijn ook van harte welkom. Zij betalen vijf euro. Besluiten ze na afloop van de tocht lid te worden, dan krijgen ze vijf euro weer terug als korting op de contributie.” Momenteel heeft de club 15 leden. “We betalen 33 euro per jaar, dit in drie termijn van elf euro. Ik hoop op nog meer leden, dan heb je meer inkomsten en kun je meer doen.”

Johannes richtte de club op en deed in eerste instantie alles alleen. ,,Ik heb er nu nog drie mensen bijgekregen die me ondersteunen waar nodig.” Hij hoopt dat zich nog meer mensen melden die bestuurlijk ook iets willen doen en op nieuwe leden. ,,Dat mensen die wat jonger zijn zich melden en het straks dan over willen nemen.” Voor meer informatie kan gemaild worden naar joh.klaassens@gmail.com.

bron gezinsblad

Update

Jannes  heeft om  gezonheidsreden  zijn taak uit handen moeten geven.

Met ingang van 21 maart 2017 heeft ineke heijting zijn taken overgenomen. Info 06 20988455 of ineke.heijting@gmail.com

Foto’s van enkele tochten kun je vinden    klik hier