Assen,Oudemolen, Gasteren. Balloërveld Rolde en Deurze.

Ja verzamelen bij de Maasstee  en op pad  de tweede rit met de scootmobielclub Assen.

Langs het kanaal ,door de tunnel, over de boogbrug in Marsdijk  en ja op de  bocht bij de splitsing  van het kanaal begon het even flink te regenen. Onder de bomen  schuilen  bewoners van dat huis kwamen snel naar buiten met een aantal Paraplu’s. Duur de gelukkig niet lang en we besloten de rit te rijden  zoals de bedoeling was. Over de brug van Taarlo en dan gelijk links af daar ligt al een deel van het snelle fietspad. ook voor de scootmobielen om op te rijden.

Bij de volgende brug sloegen we af richting Oude Molen.  We kwamen voor het huis langs waar we bij de rit van de Schulp een vraag over moesten beantwoorden.

Bij de kruising reden we rechtdoor richting Gasteren maar eerst links heb je de Gasterse duinen  in verleden daar veel gewandeld maar er is daar volgens mijn geen pad door heen waar je met  de scootmobiel over kunt jammer maar wel te begrijpen.

Voor bij het pannenkoek restaurant  en richting Loon  en  de zon kwam er ook  nog mooi er door. Gezamenlijk  oversteken oeps t’eerste stuk dikke plassen op het smalle padje.

Maar de heide ziet er prachtig uit eigenlijk moet je effe van het paadje af. Maar niet te doen na al de regen die is gevallen. Wel af en toe stoppen foto maken maar ook fietsers  voorbij te laten.

Allen even vriendelijk en behulpzaam.  Helaas deze keer geen schapen op het pad. Door Balloo richting Rolde even bij het Hofje aan goed toefen daar.

Op het zandpad naar Deurze was nog effe een verrassing Maar ieder kwam er door.  Veel koeien rechts in de weiden en op naar het Ooievaarsnest  recht af bij de oranje brievenbus maar de vogels waren uitgevlogen.

Nog even samen op  de kiek  en het pad volgen  bij de Vredeveldseweg. Was het dag allen  en  ieder ging zijn eigen weg  was een geslaagde rit  30 km met  aan het begin een buitje.