Gezellige reünie Resto VanHarte in Markehuus

​Assen – Volle bak donderdagavond in het Markehuus in Assen tijdens een diner van ‘Samen Eten’, dat werd gecombineerd met een reünie van Resto vanHarte.
Anderhalf jaar geleden was het de laatste keer dat gasten samen hun avondmaaltijd konden delen bij Resto vanHarte Assen. Daarna moesten de deuren noodgedwongen worden gesloten. Tot grote teleurstelling van zowel de gasten als van het vrijwilligersteam.

‘Samen Eten’ Wijkcentrum Peelo is sinds kort begonnen met een nieuw, soortgelijk project, onder de naam ‘Samen Eten’. Donderdagavond was er weer een ‘Samen Eten dineravond’ en in overleg met initiatiefnemer Arie Kant mochten oud-vrijwilligers van Resto vanHarte voor de allerlaatste keer uitserveren.

Maar liefst 96 eters waren aanwezig in het Markehuus en de hulpvaardige handen van de Resto-vrijwilligers hielpen bij het diner.

 

En na het hoofdgerecht  werd er plotseling hard op de deur geklopt. Daar was Sinterklaas en enkele van zijn Pieten om de avond een extra feestelijk tintje te geven.
Presentje De Sint had voor iedere eter een leuk presentje.

 

Samen werden enkele sinterklaasliedjes gezongen en ook werd er stoelgym gedaan. Dat alles werd afgesloten met een heerlijk toetje met een dikke dot slagroom.

Er werd heerlijk gegeten en gelachen tijdens de gezellige avond, die dik een uur uitliep. Tenslotte kwam de beheerder nog met het nieuwtje: op 20 december is er een  kerstmaaltijd, met wederom de hulp van de vrijwilligers van Resto vanHarte, compleet met kerstbingo.

Twee maal per maand

In 2019 zijn er met ‘Samen Eten’ twee maaltijden in de maand, steeds op de eerste en de derde donderdag van de maand.

Tekst Robbert Willemsen

Foto Ineke Heijting  klik hier voor alle foto’s