Rally zonder Poespas 2016

Cliënten van Vanboeijen rijden vrijdag Rally zonder Poespas

De jaarlijkse Rally Zonder Poespas rijdt op vrijdagavond 27 mei weer door Assen. Een bijzondere gebeurtenis, waarbij in meer dan 130 oldtimers en cabrio,s en zo’n 180 cliënten van gehandicaptenorganisatie Vanboeijen een rit maken door de stad. Deelnemers aan de Rally zonder poespas zijn veelal mensen (chauffeurs) uit  het Noorden, die mensen met een verstandelijke beperking en een complexe zorgvraag belangeloos trakteren op een uitje. De rally start om 18.30 uur bij Eetcafé Lombok op Woonpark Diepstroeten in Assen en rijdt als een lang lint door de wijken Marsdijk, Peelo, Pittelo en Kloosterveen. Speciaal voor deze doelgroep is de TT baan ‘s avonds vrijgegeven en kan de stoet naar hartenlust een aantal ronden – onder deskundige begeleiding – over het TT circuit rijden.

De Rally zonder poespas is jaren geleden gestart op initiatief van Lodewijk en Irene Osse en vindt dit jaar voor de 14de keer plaats. Inmiddels is de Rally wijd en zijd bekend in de regio. Voor veel cliënten en chauffeurs is het één van de hoogtepunten van het jaar.

Vrijwilligers
Bijzonder aan deze toerrit is, dat deze mogelijk wordt gemaakt door de vele vrijwilligers met een oldtimer en cabrio’s die zich hebben aangemeld. De rijders komen van heinde en verre, onder meer uit Den Haag, Zwolle, Emmen, Stadskanaal en Leeuwarden. Onder hen zijn ook veel Vrienden van Vanboeijen, die zich allen belangeloos inzetten voor mensen met een beperking.

Het eerste jaar deden er twaalf auto’s mee, nu is de stoet uitgegroeid tot 130 oldtimers en bijzondere cabrio’s. Ook rijdt er een oude cabriobus (Drenthe Tours) en drie mindervalide busjes mee richting TT-circuit.

De route zal dit jaar begeleid worden door verkeersbegeleiders en 35 motorrijders en politiemotoren  om alles veilig door Assen te loodsen. Het  is niet alleen het rijden wat  de cliënten leuk vinden, ook  wordt er een pitstop ingelast voor een patatje en drankje en een onthaal met vrolijke muziek van het Flaterpretorkest uit Ommen.

meer foto klik hier

Tegen 22.00 uur keert het gezelschap weer terug op Woonpark Diepstroeten, waar allen nog van een drankje en een hapje kunnen nagenieten met muziek van Duo Jaap de Jong. Voor meer info: www.rallyzonderpoespas.nl.