Start moment bouw Lariks

Start van de vele werkzaamheden in de Lariks

19 april 2019

De wijkvernieuwing in De Lariks gaat deze maand volop verder. We vierden de feestelijke start van de vele werkzaamheden samen met de wijkbewoners. De feestelijke opening vond plaats op de bouwplaats  Nobellaan /Selma Lagerlöflaan.

De vernieuwing van De Lariks komt tot stand binnen de aanpak van Mijn Buurt Assen. Hierin werken Actium, gemeente Assen en Vaart Welzijn nauw samen om initiatieven van de grond te krijgen.

In beton gegoten

Wethouder Janna Booij (gemeente Assen), Elles Dost (directeur-bestuurder Actium)  en Henny Luppes (directeur Vaart Welzijn) waren gehuld in witte jassen en helmen. Samen goten ze als starthandeling twee bakken vol met cement. Daarna plaatsten zij samen met aanwezige bewoners hun handdruk in het beton. Tijdens de eerste poging bleven de afdrukken niet zichtbaar, dus was het eerst tijd voor een hapje en een drankje zodat het beton iets kon uitharden. Bij de tweede poging kwam dat gelukkig helemaal goed. De betonplaten krijgen nog een mooie bestemming in de wijk.

Samen maken we de buurt

De Lariks wordt de komende jaren fasegewijs opgeknapt. In deze eerste fase bouwt Actium 20 grondgebonden woningen aan de Stadhouderslaan, 36 grondgebonden woningen aan de Rabenhauptstraat en Talmastraat en nog eens 60 nieuwe appartementen aan de Nobellaan, Talmastraat en Selma Lagerlöflaan. Deze woningen zijn allemaal aardgasvrij en energiezuinig.

Daarnaast worden 170 eengezinswoningen in de Molukse Wijk van binnen en buiten opgeknapt. De gemeente is inmiddels gestart met het opknappen van de openbare ruimte in de wijk en de aanleg van de nieuwe gescheiden riolering. Vanaf 29 april wordt dat ook echt merkbaar voor de bewoners.