Ir. J.W. Albardastraat en Thorbeckelaan

Assen, Ir. J.W. Albardastraat en Thorbeckelaan  Bron actium

Na een lange periode van voorbereiding is in november 2020 gestart met de sloop van de 31 woningen aan de Thorbeckelaan en Ir. J.W. Albardastraat. In de zomer van 2022 starten we op een deel van deze locatie met de realisatie van 35 beneden- en bovenwoningen.

De 14 benedenwoningen zijn gelijkvloers en hebben drie slaapkamers en een eigen achtertuin. Hierdoor zijn de woningen in zekere zin geschikt voor gezinnen met een zorgvraag. Daarnaast beschikken de woningen over een woonkamer met open keuken, een badkamer met toilet, entree met toilet en externe berging. De huurprijs bedraagt ca. € 678,66 excl. servicekosten (prijspeil 2021).

Voor één- en tweepersoonshuishoudens worden 21 bovenwoningen gerealiseerd met een huurprijs van ca. € 633,25 excl. servicekosten (prijspeil 2021). Deze woningen beschikken over een entree met toilet, woonkamer met open keuken en op de verdieping een slaapkamer, badkamer met toilet en technische ruimte.

Energieneutrale duplexwoningen
Alle woningen zijn gasloos en worden energieneutraal gebouwd. Naast zonnepanelen worden de benedenwoningen verwarmd en gekoeld door warmtepompen.