Bureau Weiersstraat

naamloos.png4Bureau Weiersstraat gesloten nu nieuw cellencomplex in bureau Balkengracht in gebruik is  genomen

ASSEN – Vandaag (woensdag) is het cellencomplex in het nieuwe bureau Balkengracht in gebruik genomen en het bureau aan de Weiersstraat gesloten. Na de laatste tests van de beveiliging-systemen werden de arrestanten uit de complexen in Assen en Hoogeveen gisteren overgebracht naar de nieuwe cellen.

Vanaf vandaag vindt de arrestantenzorg bij Politie Drenthe centraal plaats. Voor deze werkwijze is gekozen omdat het werken op één locatie aanzienlijk minder personele inzet kost dan met drie, zoals de situatie tot voor kort was. Dit komt ten gunste van het werk op straat. Een tweede besparing levert het vervoer van en naar de rechtbank op. Dit vervoer komt nu ook ten laste van de Unit Justitiële Taken, het korps onderdeel dat de totale arrestantenzorg voor zijn rekening neemt.

De basiseenheid Assen-Centrum/Zuid is als laatste verhuisd naar het bureau aan de Balkengracht.

Bezoekers die komen voor een parkeerontheffing kunnen van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur terecht op de locatie aan het Apollopad.

Bezoekers voor politiezaken in Assen kunnen vanaf nu terecht gedurende de normale openingstijden aan het nieuwe bureau aan de Balkengracht.