Asser Praat okt 2018

Asser Praat kreeg een iets andere opzet. De meest in het oog springende verandering is dat het Asser duo Van Luie Kees de muziek voor zijn rekening gaat nemen.
Arwin Warners en Robert Jan van Hoogdalem volgen daarin het voorbeeld van Jason Staal, die de vorige twee seizoenen van Asser Praat optrad.

Nieuw is ook dat tijdens elke editie van Asser Praat een korte film wordt gepresenteerd over een aansprekend deel van de geschiedenis. Uiteraard worden elke praatshow nieuwe gasten uitgenodigd, die iets bijzonders te vertellen hebben over de kleurrijke geschiedenis van de stad.

De eerstkomende editie op 7 oktober is onder andere Dineke van As te gast. Zij was burgemeester van Assen van 1990 tot 2007, een boeiende periode vol ontwikkelingen. De stad groeide snel maar kreeg ook tegenslagen te verwerken. Ze hield een sluiting van de kazerne tegen en zag dat haar partij, de PvdA, de lokale macht moest delen met PLOP.

Het Kanaal komt ook aan bod in het persoonlijk verhaal van Geert Loman.  En de mannen van Luie Kees zetten twee gedichten van Geert op muziek en speelden ze.

 

Aankleding van het Podium gedaan door leerlingen en docenten van het C S Vincent van Gogh

 

Jip en Abel belichtten hun Emmaschool

Vaste prik is  komend seizoen een miniquiz,

 

een positief kritische noot van Bert Naarding,

een ode aan een bijzondere Assenaar en de gemoedelijke sfeer.  Tokkel

Het hek wat jaren lang opgeslagen was bij de gasfabriek aan de witterstraat  de vraag waar stond het en wat stelde het voor.

Ook aan de orde kwam het spoor  de loopbrug in vroegere jaren waar je over gaan kon als men bezig was op het spoor  en in beeld een kruising van het gewone spoor en een smalspoor de heer Jongman  vertelde er over.

 

De presentatie is opnieuw in handen van Kars Klok en Bernd Otter, beide actief lid van de Asser Historische Vereniging.

Asser Praat kan worden bijgewoond op de zondagmiddagen 7 oktober, 25 november en 24 februari 2019 in De Nieuw Kolk, steeds om 14.30 uur.

Kaarten zijn voor 7.50 euro te koop aan de kassa of via www.dnk.nl

Alle foto’s klik er op voor grotere