Asser Praat 2018

Praatshow o.l.v Bernd Otter & Kars Klok (Asser Historische Verenging) met gasten, muziek van Van Luie Kees, beelden van oud-Assen, miniquiz en een positief kritische noot van Bert Naarding.

Asser Praat krijgt komend seizoen een iets andere opzet.

De meest in het oog springende verandering is dat het Asser duo Van Luie Kees de muziek voor zijn rekening gaat nemen.

Arwin Warners en Robert Jan van Hoogdalem volgen daarin wel het voorbeeld van Jason Staal, die de vorige twee seizoenen van Asser Praat mee tot een succes maakte.

Nieuw is ook dat tijdens elke editie van Asser Praat een korte film wordt gepresenteerd over een aansprekend deel van de geschiedenis.

Uiteraard worden elke praatshow nieuwe gasten uitgenodigd, die iets bijzonders te vertellen hebben uit de kleurrijke geschiedenis van de stad.

De eerstkomende editie op 7 oktober a.s. wordt onder meer Dineke van As, zij was burgemeester van Assen van 1990 tot 2007, een boeiende periode vol ontwikkelingen.

De stad groeide snel maar kreeg ook tegenslagen te verwerken.

Ze hield een sluiting van de kazerne tegen, moest als Pvda`er aanzien dat haar partij de lokale macht moest delen met PLOP. Ze was eerder gedeputeerde.

Het Kanaal komt ook aan bod in het persoonlijk verhaal van Geert Loman.

Vaste prik wordt ook komend seizoen een miniquiz, een positief kritische noot van Bert Naarding, een ode aan een bijzondere Assenaar en de gemoedelijke sfeer.

Want meepraten mag.

De presentatie is opnieuw in handen van Kars Klok en Bernd Otter, beide actief lid van de Asser Historische Vereniging.